Καμία προεκλογική δέσμευση της σημερινής Δημοτικής αρχής για τη νεολαία δεν υλοποιήθηκε…

Ανατρέχοντας στο προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής Δημοτικής αρχής για τις εκλογές του 2010, διαβάζουμε και επαναφέρουμε στη μνήμη μας τις προτάσεις της και τις δεσμεύσεις της σχετικά με τη Νεολαία.

Ανατρέχοντας στο προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής Δημοτικής αρχής για τις εκλογές του 2010, διαβάζουμε και επαναφέρουμε στη μνήμη μας τις προτάσεις της και τις δεσμεύσεις της σχετικά με τη Νεολαία.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Β. ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟ 2010:

  1. Θέσπιση άτυπης εκπροσώπησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενεργοποίηση και γαλούχηση των νέων στα δημοτικά δρώμενα, το άκουσμα της φωνής τους και την ανάδειξη των νέων στελε­χών της αυτοδιοίκησης στην πόλη.
  2. Δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου πολυχώρου συναναστροφής, ψυχαγωγίας και άθλησης των νέων (καφετέρια, Internet Cafe, Cinema, σφαιριστήριο κλπ) με χαμηλές τιμές και κριτήριο απασχόλησης την οικονομική τους κατάσταση. Ο χώρος θα προσελκύσει τη νεολαία από τις ακριβές καφετέριες και θα συμβάλει στην δημιουργικότερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
  3. Εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών και εμπλουτισμός τους με περισσότερα βιβλία επιστημονικού και μη περιεχομένου. Σύμβαση με αξιόπιστους φορείς παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης όπου θα έχουν δωρεάν πρόσβαση νέοι και πολίτες, ακόμη και από το σπίτι τους.
  4. Σύμβαση με φορέα παροχής υπηρεσιών Internet για παροχή φθηνότερου τιμολογίου στους νέους κάτω των 30 ετών με στόχο τη δωρεάν παροχή.
  5. Κατάρτιση, επιμόρφωση και προτροπή για εξοικείωση όλων των νέων και γενικότερα όλων των δημοτών με τις νέες τεχνολογίες. Δράσεις και παροχή ερεθισμάτων για συστηματική ενασχόληση και ένταξη στην καθημερινότητα τους.
  6. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων με συμβουλευτικές υπηρεσίες και με επιδότηση των δημοτικών τελών για δύο χρόνια.
  7. Δράσεις για απασχόληση νέων-ανέργων είτε σε δημοτικές πρωτοβουλίες είτε σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες της Αγίας Παρασκευής.
  8. Διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων νεολαίας, εκδηλώσεων και συναυλιών.
  9. Προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού, ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση της εθελοντικής συμμετοχής των νέων.

      10. Δημιουργία φορέα που θα δραστηριοποιείται στην οργάνωση εκδρομών για σκι, ορειβασία, rafting κ.α.

      11. Οργάνωση κινηματογραφικού συλλόγου και επαναλειτουργία της παιδικής χορωδίας.

      12. Εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος γυμναστηρίου και ενίσχυση του με αθλητικό προσωπικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι κανένα από τα δώδεκα σημεία του προγράμματος για τη Νεολαία δεν υλοποιήθηκε παρόλο που τα περισσότερα μπορούσαν να υλοποιηθούν με μικρό ή μηδενικό κόστος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές:

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΖΟΡΜΠΑ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΘΕΤΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ;

Αντιδρούμε στην προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής αρχής να ρίξει για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια της νεολαίας. Τον καλούμε να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μας, να σεβαστεί τον ρόλο μας στην κοινωνία της πόλης μας και να παραδεχτεί ότι μας γύρισε προκλητικά την πλάτη. Ανταμοιβή του η απαξίωσή μας.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής