Κανένα ζώο χωρία φροντίδα, κανένα ζώο κακοποιημένο.

Επιδίωξή μας η αρμονική συνύπαρξή μας με τα ζώα της αστικής πανίδας, εξασφαλίζοντας τους παράλληλα μια αξιοπρεπή ζωή.

Οι στόχοι μας:

🟠 Λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου για στειρώσεις, περίθαλψη, εμβολιασμό στα αδέσποτα ζώα της πόλης σε συνεργασία και με κτηνιάτρους της πόλης.

🔵 Συνεργασία/σύμβαση με ιατρικά κέντρα για έκτακτα περιστατικά/ατυχήματα Σαββατοκύριακα και νύχτες.

🟢 Προμήθεια οχήματος (van) περισυλλογής τραυματισμένων αδέσποτων ή/και περιπλανώμενων ζώων προς στείρωση, με ειδικά εκπαιδευμένο χειριστή.

🟠 Προμήθεια και διανομή ζωοτροφών και φαρμάκων σε φιλόζωους/εθελοντές που σιτίζουν και φροντίζουν/περιθάλπουν αδέσποτα ζώα (αποικίες).

🔵 Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών Δημοτών που φροντίζουν αδέσποτα ζώα.

🟢 Ταΐστρες και ποτίστρες σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου με ειδική μέριμνα για την καλή συντήρηση συνθηκών υγιεινής.

🟠 Δημιουργία Γραφείου Αστικής Πανίδας για τον συντονισμό και την οργάνωση όλων των θεμάτων/ενεργειών σχετικά με την ευζωία των αδέσποτων ζώων (σίτιση, επικοινωνία με εθελοντές, πλατφόρμα υιοθεσιών, καθοδήγηση και ενημέρωση δημοτών για την νομοθεσία, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους).

🔵 Δημιουργία Πάρκου Σκύλων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας.

🟢 Ενημερωτικές πρωτοβουλίες για το νομικό πλαίσιο που αφορά τα αδικήματα εναντίων των ζώων, τις διαδικασίες καταγγελιών κακοποίησης ή εγκατάλειψης ζώων σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα.

🟠 Αναπτύσσουμε προγράμματα ευαισθητοποίησης ξεκινώντας από τα σχολεία αλλά και για όλους τους πολίτες, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της συνύπαρξης με τα ζώα (συντροφιά, άσκηση, ψυχική υγεία, κοινωνικότητα, ασφάλεια).

🔵 Ευαισθητοποιούμε για την ενθάρρυνση και τη διάδοση του θεσμού της υιοθεσίας.

🟢 Αξιοποιούμε πλήρως τα εργαλεία του προγράμματος «Αργος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων και την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων. Συνδεόμαστε με το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για τους δημοτικούς υπαλλήλους που περισυλλέγουν αδέσποτα ζώα.