«ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΚΡΟΥΣΜΑ COVID ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Έχοντας ως δεδομένα:

  1. Οτι,πριν τον Αγιασμό και την έναρξη της Σχολικής χρονιας, υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο 8ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής, με τελευταία ημέρα παρουσίας στο Σχολείο την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.
  2. Τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Δημοσιά σχολεία, όπως και τη συνεχή μεταφορά διαφόρων αρμοδιοτήτων από το Κεντρικό κράτος προς τους ΟΤΑ σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης (καθαριότητα, μάσκες, παγούρια κά).
  3. Την έκτακτη απολύμανση που έγινε στους χώρους του σχολείου έπειτα από δική μας πρωτοβουλία.
  4. Την αδήριτη ανάγκη της Σχολικής κοινότητας να αισθανθεί, στη δύσκολη ετούτη ώρα, τον Δήμο στο πλευρό της.
  5. Την ανυπαρξία συγκεκριμένων αποφάσεων ή και πρωτοβουλιών από τη πλευρά της Δημοτικής Αρχής, έως αυτή τη στιγμή, ούτε 40 ώρες πριν από τον αγιασμό:

Κάνουμε σαφή την πρόθεσή μας να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο, άμεση απόφαση της Δημοτικής  αρχής που θα βασίζεται σε έκτακτους τεχνικούς λόγους, για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου έως και την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θα μπορεί να το βεβαιώσει και η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Απαραίτητη προϋπόθεση, η επείγουσα δρομολόγηση τεστ ΣΕ ΟΛΟ το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Σχολείου, από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, προτείνουμε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εντός της ερχόμενης εβδομάδας, να καλύψει τα έξοδα για τεστ σε όλο το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, όπως έχει συμβεί και σε άλλους Δήμους.

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής», καλεί όλες τις παρατάξεις στην κατεύθυνση προστασίας της Δημοσίας Υγείας όπως και όλης της Σχολικής κοινότητας.

 

 

                                                                                                        Το Γραφείο Τύπου

                                                                                                                        της

                                                                                              Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης        

                                                                                          «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Comments (0)
Add Comment