ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του π. Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη προς τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής

Η Δημοτική Αρχή, την οποία μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου και είχα

Αγία Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Δημοτική Αρχή, την οποία μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου και είχα την τιμή να υπηρετήσω, στηρίχτηκε, πάνω από όλα, στο ήθος, στην αξιοπρέπεια, στη διαφάνεια και την οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου, αξίες για μένα αδιαπραγμάτευτες.

Ο κ. Ζορμπάς, παρόλο που ήταν αντιδήμαρχος, εναντιώθηκε στις αξίες αυτές και υπέσκαψε τη δημοτική αρχή, θεμελιώνοντας με τις ενέργειές του το δικό του αυτοδιοικητικό μέλλον. Η κοινωνία των πολιτών της Αγίας Παρασκευής διακατέχεται από ηθικές αρχές και αξίες, και γι’ αυτό προβληματίζεται. Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν οι προσωπικές δεσμεύσεις και διασυνδέσεις να σβήνουν το παρελθόν και να αποτελούν κριτήρια απονομής χρίσματος. Απορρίπτει τέτοιου είδους υποψηφιότητες και αναζητά αξιόπιστες επιλογές.

Απορρίπτει, επίσης, και αποτυχημένες αυτοδιοικητικές αρχές, όπως του κ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος κατάφερε να λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ αν και αποδείχτηκε υποδεέστερος των απαιτήσεων των συμπολιτών μας, αφού εξέθρεψε την αδιαφάνεια, κατασπατάλησε τα οικονομικά αποθέματα, δημιούργησε ελλείμματα, προκάλεσε με την προσωπική του προβολή, απογοήτευσε με την προχειρότητα των έργων του και επέδειξε επιπολαιότητα στη διοίκηση του Δήμου και τη διαχείριση των οικονομικών του.

Η αδυναμία των κομμάτων να διαχειριστούν επιτυχώς την κοινωνική και οικονομική κρίση αναδεικνύει την ανάγκη για αναζήτηση υπερκομματικών υποψηφίων Δημάρχων, ικανών να ασκήσουν ρεαλιστική και αξιοκρατική διοίκηση και να παραγάγουν έργο μέσα στην πολυπλοκότητα του νέου αυτοδιοικητικού συστήματος που εισάγει το «Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Ο Γιάννης Σταθόπουλος, ελεύθερος κομματικών δεσμεύσεων, ιδεολογικών αγκυλώσεων και κοινωνικών στερεοτύπων, προβάλλει ως η καταλληλότερη υποψηφιότητα, γιατί συνδυάζει την εμπειρία, το ήθος, τον πολιτισμό και την πολιτική ευπρέπεια, στοιχεία που εδράζονται στην προσωπική, επαγγελματική και αυτοδιοικητική του καταξίωση.

Το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι το μέλλον της πόλης μας και όχι τα πολιτικά ή μικροκομματικά συμφέροντα. Η απόδοση του χρίσματος από τη Νέα Δημοκρατία στον κ. Ζορμπά συνιστά επιλογή πολιτικής αυτοχειρίας, στην οποία αρνούμαι να συμπράξω.

Στηρίζω ενεργά την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Σταθόπουλου και πιστεύω ότι και οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής θα σκεφτούν το καλό της πόλης μας και, με κριτήρια αξιοκρατικά και αυτοδιοικητικά, θα τον εμπιστευτούν και θα τον ψηφίσουν για Δήμαρχο όλων μας.

Αντώνης Σιδέρης