ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και φέτος, 22 Σεπτεμβρίου «Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» δυστυχώς στην Αγία Παρασκευή δεν κουνιέται φύλλο!

Και φέτος, 22 Σεπτεμβρίου «Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» δυστυχώς στην Αγία Παρασκευή δεν κουνιέται φύλλο! Ο συγκεκριμένος Πανευρωπαϊκός  θεσμός περνάει απαρατήρητος, και μάλιστα για τέταρτη συνεχή χρονιά….

Ένας θεσμός που, σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει αναδειχθεί σαν την πιο δημοφιλή εκδήλωση αναφορικά με το Περιβάλλον. Κάθε χρόνο, η «Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», γιορτάζεται από όλο και περισσότερες πόλεις, από όλο και περισσότερες τοπικές και περιφερειακές Αρχές που χρησιμοποιούν την ημέρα αυτή σαν ένα εφαλτήριο στην προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των μετακινήσεων με το Ι.Χ. αυτοκίνητο, για περισσότερες μετακινήσεις με εναλλακτικά  μέσα μεταφοράς, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς – συγκοινωνία, η πεζοπορία, το ποδήλατο  και ο συνδυασμός τους.

Για αυτό απευθυνόμενοι στην Διοίκηση του Δήμου μας, τον κ. Δήμαρχο και το Δημαρχιακό περιβάλλον ρωτάμε: Γιατί κύριοι αυτή η απαξίωση της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» στην πόλη μας;

Όλοι σήμερα βιώνουμε την αποτυχημένη ανάπλαση της Αγ. Ιωάννου.

Καλούμε τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του Περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την υπόθεση των μετακινήσεων. Να απαιτήσουν αξιόπιστη τοπική συγκοινωνία, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους και γενικά Δημοτικό Σχέδιο εναλλακτικών μετακινήσεων στην κατεύθυνση μείωσης της χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου.

Γιατί η υπερβολική χρήση του Ι.Χ. που όλοι βιώνουμε, είναι το υπ’ αριθμόν ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα στην Αγία Παρασκευή, και από αυτό πρέπει να αρχίσουμε.