ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Του Γιώργου Ματσούκα, τ. Προέδρου Συλλόγου Κατοίκων ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

Του Γιώργου Ματσούκα

τ. Προέδρου Συλλόγου Κατοίκων ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

Με κορυφαία τα έργα:

 1. ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
 2. ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.
 3. ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΙΟΛΑ».
 4. ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ
 5. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
 6. ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ 14ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και
 7. ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΜΒΡΙΩΝ, ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ κ. α.

Ισχυρίζομαι, με στοιχεία, ότι η θητεία της Δημοτικής αρχής Γιάννη Σταθόπουλου υπήρξε από τις πλέον παραγωγικές στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Την αφορμή για το άρθρο που θα διαβάσετε μου έδωσε η είδηση ότι προχωρά το έργο της ανάπλασης του Αθλητικού Κέντρου στο Πάρκο «ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ».

Κλείσαμε, λοιπόν, δυο χρόνια νέας Δημοτικής αρχής και η πόλη μας κινείται ακόμη με τα έργα του Γ. Σταθόπουλου με εξαίρεση τις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες Νηπιαγωγείων.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω το συμπέρασμά μου, αφού θυμίσω ότι ο Β. Ζορμπάς (που μέχρι τώρα «τρώει» από τα έτοιμα) υπήρξε Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής από το 2011 έως το 2014 είναι δηλαδή, ήδη, Δήμαρχος περισσότερο από 5,5 χρόνια και θα φτάσει τα 8.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ:

 1. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ όμβριων σε πολλές οδούς της πόλης μας, ύψους 7 εκατ. ευρώ, με ασφαλτοστρώσεις των οδών (στην προηγούμενη τετραετία Ζορμπά δεν έγινε κανένα αντίστοιχο έργο).
 2. Ολοκλήρωση ενός εξαιρετικού Σχολείου, του Επαγγελματικού ΛΥΚΕΙΟΥ –ΕΠΑΛ (πρώην ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ) ύψους 5 εκατ. ευρώ που ήταν επί 7 χρόνια εγκαταλειμμένο.
 3. Έργα και εργασίες ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ στα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ της Αγ. Παρασκευής με αναπλάσεις ΟΛΩΝ των προαυλίων.
 4. Η Αγορά ΚΤΗΜΑΤΟΣ και ΟΙΚΙΑΣ ΙΟΛΑ, με επιπλέον χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση τους. Η πόλη μας θα αποκτήσει σε 2-3 χρόνια ένα Πολιτιστικό κόσμημα.
 5. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ – ασφαλτόστρωση της ΟΔΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ.
 6. ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΡΓΟ η ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ οδών πέριξ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
 7. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ από τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό, την Βιβλιοθήκη και τον Δήμο που δεν είχαν προηγούμενο.
 8. Έργο ανακατασκευής – ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ σε πολλά σημεία της πόλης.
 9. Εγκατάσταση 11 διπλών συστημάτων ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, δημιουργία 30 ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, όλα πρωτοποριακά στην πόλη μας.
 10. Έργο κατασκευής ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ γύρω από τον Παιδικό σταθμό της οδού Αισώπου στα Πευκάκια, όπως και στις οδούς Ιερολοχιτών και Ελευθερίας στον Αι Γιάννη.
 11. Ανάπλαση και πιστοποίηση ΔΥΟ φορές όλων των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ του Δήμου.
 12. Έργα ανακατασκευής δαπέδων και στα δύο ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ της πόλης, δύο ανοικτών γηπέδων ΜΠΑΣΚΕΤ (στα Πευκάκια και όπισθεν Κεντρικής Πλατείας) και δύο ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 στο 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία.
 13. Τοποθέτηση υπαίθριων ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ σε δύο πάρκα (στον Αι Γιάννη και το ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ).
 14. Δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ “ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ” στο Πάρκο «ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ» (πρώην ΣΠΥΡΟΥΔΗ) με πολύ μεγάλη συμμετοχή θεατών στις θερινές προβολές.
 15. Το 70% του έργου «Βιοκλιματική ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ» με ρυμοτομήσεις οδών μήκους 2,7 χιλιομέτρων.
 16. Χρηματοδότηση με 500.000€ μέσω ΕΣΠΑ, των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ του Δήμου (Μαγειρείο – Παντοπωλείο – Φαρμακείο) και δημιουργία νέας δομής, του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.
 17. Έργα ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΩΝ – ΔΙΑΝΟΙΞΕΩΝ οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.
 18. ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ στα Πευκάκια (μετά από πολλά χρόνια).
 19. Κατασκευή του 14ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ στα Πευκάκια από τις ΚΤΥΠ.
 20. Έργο ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ συνολικού μήκους 24 περίπου χλμ., σε περισσότερες από τριάντα (30) οδούς (μόλις 3 χλμ. η προηγούμενη Δημοτική αρχή).
 21. Ενοικίαση του κληροδοτήματος ΓΙΑΒΑΣΗ στην οδό Ερμού με όφελος για τον Δήμο 20.000€ τον μήνα.
 22. Μετατροπή σκοπού του κληροδοτήματος ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ που ήδη το εκμεταλλεύθηκε ο Δήμος.
 23. Ρύθμιση του κληροδοτήματος ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ με μεγάλο όφελος για τον Δήμο.

 

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ή ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ:

 1. Το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Αγίας Παρασκευής: Κορυφαίο έργο για την πόλη μας που χρηματοδοτήθηκε-δημοπρατήθηκε επί Σταθόπουλου.
 2. Ανακατασκευή των Αθλητικών υποδομών του Πάρκου “Σταύρος ΚΩΤΣΗΣ”. Ολοκληρώνεται σύντομα η τοποθέτηση του ταρτάν στίβου και τοποθετήθηκε, ήδη, ο χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου.
 3. Η Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Ξεκίνησε με δημοπράτηση από την σημερινή Δημοτική αρχή.
 4. Ανάπλαση Πλατείας Αι Γιάννη με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (356. 400 €) και από τον Δήμο. Το έργο δημοπρατήθηκε, ο Β. Ζορμπάς το ακύρωσε.
 5. Ολοκλήρωση μελέτης – άδειας νέου διώροφου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια με χρηματοδότηση 1,4 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια (που δημοπρατήθηκε πρόσφατα).
 6. Προχώρησαν όλες οι διαδικασίες για αγορά δυο μεγάλων οικοπέδων για Σχολεία (υπεγράφη το ένα από την σημερινή Δημοτική αρχή) και εκκρεμεί υπογραφή για άλλο ένα.
 7. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες παραχώρησης κτιρίου από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο που ολοκληρώθηκαν πριν ένα χρόνο.
 8. Προχώρησε η δωρεά οικίας – οικοπέδου της κ. ΜΑΡΑΜΑΘΑ – ΣΤΑΪΚΟΥ.

Δεν περιλαμβάνω σε αυτή την καταγραφή αρκετών έργων και δράσεων των Παιδικών Σταθμών (κορυφαίο η μονιμοποίηση πολλών υπαλλήλων), του ΠΑΟΔΑΠ και της Βιβλιοθήκης.

Χωρίς καμία υποτίμηση καμίας Δημοτικής αρχής, όπως κάνει συχνά ο σημερινός Δήμαρχος, ειλικρινά θα περιμένουμε «ταμείο» από την σημερινή.

Τα μέχρι τώρα σημάδια, πάντως, δεν είναι καλά.