Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ – ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τα Σχολεία μας ανοίγουν, φέτος, δια ζώσης με πολλά θέματα ανοιχτά λόγω, κυρίως αλλά όχι μόνο, της πανδημίας. Ο εμβολιασμός των παιδιών Γυμνασίων – Λυκείων είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα ενώ για τα παιδιά των Δημοτικών δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, εμβόλιο:

  1. Απαιτείται τήρηση αποστάσεων μέσα στα σχολεία και 15 μαθητές ανά τάξη.
  2. Σοβαρό θέμα είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς κυρίως στα Λύκεια αλλά και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στην Παράλληλη Στήριξη.

Στον Δήμο μας λίγα έγιναν για επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής πολύ σωστά επισημαίνει ότι δεν έγινε καμία εργολαβία για τα σχολεία (Μεγάλη εργολαβία, 2ου Δημοτικού-5ου Νηπιαγωγείου, 5ου-11ου Δημοτικών) αλλά και τα προβλήματα στα Containers της οδού Ασημακοπούλου, στα Μέσα Ατομικής Προστασίας προσωπικού καθαριότητας κ.α.

Επί μια πενταετία, στο τιμόνι του Δήμου, κάναμε πάρα πολλά για τα σχολεία μας.

  • Δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των καθηγητών και των δασκάλων προκειμένου να εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης μας.
  • Δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην χαθεί ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της Παιδείας στην Αγία Παρασκευή, της Παιδείας που με τις δράσεις μας οφείλουμε να αναβαθμίζουμε σε πραγματικά Δωρεάν, Δημόσια και Ενιαία.

Με αισιοδοξία, κέφι, αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση συνεργασιών θα σταθούμε δίπλα στην Σχολική κοινότητα, τους Συλλόγους Γονέων και τα παιδιά μας.
Καλή σχολική χρονιά.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός
Δημ. Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής