ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»

Γιάννης Σταθόπουλος: “Είμαστε μια νέα ανεξάρτητη,  ήρεμη δύναμη αλλαγής για την ανατροπή της αδιαφανούς, σπάταλης και άπραγης σημερινής Διοίκησης”

Την μεγάλη δυναμική, που έχει αποκτήσει ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης μας, απέδειξε για μια ακόμα φορά η νέα Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Νίκη για την Αγία Παρασκευή». Μετά την επίσημη παρουσίαση της, από τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο το Σάββατο στον Αϊ- Γιάννη, ήταν η σειρά των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου, το βράδυ της Τρίτης της 12ης Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός  δημοτών που κατέκλυσε το χώρο μπροστά στο εκλογικό κέντρο όπως και το απέναντι πεζοδρόμιο. Πολίτες αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση που υποβαθμίζει την πόλη μας. Εξάλλου, όπως τόνισε ο Γιάννης Σταθόπουλος: «Αυτό το καθολικό αίτημα των πολιτών για το καινούργιο, την αλλαγή, την ανιδιοτέλεια και την σοβαρότητα» είναι που γέννησε τη διευρυμένη Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», με ανθρώπους από όλους τους χώρους, επειδή όπως είπε ο  Γιάννης Σταθόπουλος «Δεν πάει άλλο με τη σημερινή Διοίκηση, η πόλη αναζητά το καινούργιο».

Ο Γιάννης Σταθόπουλος στην ομιλία του, δεν δίστασε να καυτηριάσει την απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου για την απραξία της, τη σπατάλη και την αδιαφάνεια που επέδειξε τα τέσσερα χρόνια της θητείας της. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε «κλειστή κομματική Διοίκηση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Πόλης, που πρέπει να ανατραπεί στις 7 και 14 Νοεμβρίου». Χαρακτηριστικό παράδειγμα των έργων και ημερών του κ. Γιαννακόπουλου, ο «τραγέλαφος» της Αγίου Ιωάννου, όπως εύστοχα χαρακτήρισε τις παλινωδίες της σημερινής δημοτικής Αρχής σ’ αυτό το καυτό θέμα που ταλαιπωρεί την πόλη μας. Γιάννης Σταθόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει και την «άσχημη οικονομική κατάσταση» όπως την περιέγραψε, στην οποία θα αφήσει το Δήμο ο κ.  Γιαννακόπουλος.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σταθόπουλος παρουσίασε ορισμένες από τις προτάσεις και τα οράματα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», δεσμευόμενος πως με συνδυασμό εργατικότητας και σοβαρότητας μπορεί να πραγματοποιήσει σημαντικό έργο χωρίς να σπαταληθεί το παραμικρό ευρώ, αντιίθετα από τις συνήθεις πρακτικές της απερχόμενης Διοίκησης.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Σταθόπουλος τόνισε πως «η πόλη χρειάζεται ανάσες», καθώς «υπάρχει έλλειψη κοινωνικών χώρων». Όπως ανέφερε « η πόλη πρέπει να αποκτήσει παιδικές χαρές, πεζόδρομους, αθλητικούς χώρους Πνευματικό κέντρο, Δημαρχείο, κολυμβητήριο. Πράγματα αυτονόητα για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη τα οποία η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δεν στάθηκε ικανή να πραγματοποιήσει, παρά μόνο νοικιάζοντας χώρους, εν μέσω προεκλογικής περιόδου».  Για την Αγίου Ιωάννου ο υποψήφιος Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως μακροπρόθεσμα το θέμα θα λυθεί υπέρ του πεζού, σε συνδυασμό με δημοτική συγκοινωνία, ελεγχόμενη στάθμευση και περιορισμό της διαμπερούς κυκλοφορίας με παράλληλο σεβασμό στην εμπορικότητα του δρόμου, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Μέχρι τότε ο δρόμος θα είναι διπλής κατεύθυνσης.