ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-ΟΡΑΜΑ

Ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Αϊ-Γιάννη στο μήνυμα της νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» και του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου. Η πλατεία του Αϊ-Γιάννη ήταν κατάμεστη από δημότες αποφασισμένους να ανατρέψουν την ραγδαία υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους και στις 7 Νοεμβρίου να ανοίξουν με την ψήφο τους ένα νέο παράθυρο ελπίδας για την πόλη μας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος παρουσίασε τη νέα μεγάλη Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή», η οποία αποτελεί διεύρυνση της Συνεργασίας Πολιτών, που έχει καταγράψει ιστορία και δράση 13 ετών, με αυτοδιοικητικούς πολίτες από τις δύο μεγάλες παρατάξεις του Δήμου και όλους τους πολιτικούς χώρους. Στη συνέχεια της ομιλίας του δήλωσε: «Το πολιτικό χρώμα της νέας μεγάλης παράταξης είναι η Αγία Παρασκευή».

Όσον αφορά στην οδό Αγίου Ιωάννου και το πρόβλημα που δημιούργησε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος με το «έργο» του, το οποίο έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο, ο Γιάννης Σταθόπουλος δεσμεύτηκε για οριστική λύση μετά και από διάλογο με τους κατοίκους και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Επίσης, αναφέρθηκε στις άμεσες ενέργειες που θα γίνουν, δηλαδή την αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας, την ελεγχόμενη στάθμευση, την αλλαγή των επικίνδυνων «ξιφοειδών» μεταλλικών χωρισμάτων και την αισθητική ανάπλαση της οδού με προτεραιότητα στον πεζό. Ως τότε, η κυκλοφοριακή ρύθμιση θα παραμείνει ως έχει, ενώ θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κίνησης των πεζών και των οχημάτων, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος επεσήμανε ότι η στασιμότητα, η απραξία, η αδιαφάνεια και η υποβάθμιση της καθημερινότητας σταματούν οριστικά σε λίγες εβδομάδες. «Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει μαζί με τους κατοίκους και για τους κατοίκους» τόνισε, και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη και τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Παπαμιχαήλ για τις δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπό του.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Γιάννης Σταθόπουλος παρουσίασε την ισχυρή ομάδα του, που αποτελείται από ανθρώπους από τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν. Ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μετά την ομιλία συζήτησαν για αρκετή ώρα με τους κατοίκους του Αϊ-Γιάννη. Την πολιτισμική διάσταση της βραδιάς ολοκλήρωσε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Φώντα Τζανίνη, Έφη Καραγιάννη και τα Χαλκέντερα Χάλκινα.