Ενθουσιασμός επικράτησε στην εκδήλωση για την 8 Μάρτη- Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Ενθουσιασμός επικράτησε στην εκδήλωση της «Νίκης για την Αγία Παρασκευή» για την 8 Μάρτη- Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας διοργάνωσε την 13.3.2011 εκδήλωση στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Νεαπόλεως.

Η Τερψιχόρη Γκιόκα άνοιξε την εκδήλωση και έδωσε τον λόγο στην Ζωή Φωτεινού, δημοτική σύμβουλο και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου να διευθύνει την εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον ύμνο των σουφραζετών της Αγγλίας του Ι911 με την υψίφωνο Τζένη Δριβάλα και τον πιανίστα Φίλιππο Μοδινό.

Στη συνέχεια η κ. Φωτεινού έδωσε το λόγο στις ομιλήτριες της εκδήλωσης.

Η κ. Ιλεάνα Σακκά, αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, έκανε μία αναδρομή στο ιστορικό της 8ης Μάρτη και στις κατακτήσεις και διεκδικήσεις του γυναικείου κινήματος στο διεθνές και εθνικό πεδίο.

Η κ. Μαρία Καραμεσίνη, αναπλ. Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και την ισότητα των φύλων και

Η κ. Μαρία Κοντοπούλου, ψυχολόγος, ανέπτυξε το θέμα «η ισότητα των φύλων, μία ψυχολογική προσέγγιση».

Ακολούθησε η προβολή της μικρού μήκους ταινίας « όχι απλώς μία δουλειά:να σχεδιάσουμε πλάνο καριέρας για τις γυναίκες»

και η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδι από τον Δημ. Σουσούδη και την Ιωάννα Σεμιτέκολο.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Σταθόπουλος έκλεισε την εκδήλωση αναφερόμενος στους συντελεστές της και ανακοίνωσε τις επόμενες εκδηλώσεις της Κίνησης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γυναίκες και άνδρες της πόλης μας, που φεύγοντας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης και ζήτησαν να υπάρξει συνέχεια.

Σε κάθε γυναίκα με τον ερχομό της προσφερόταν ένα λουλούδι, όπως λουλούδια προσφέρθηκαν την 8/3 στις εργαζόμενες του Δήμου, ενέργεια που έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό και ευχαρίστηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γ. Βουτσινάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γερ. Βλάχος, Γ. Σιδέρης, ο πρώην δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, ο πρώην δημ. Σύμβουλος και μέλος του Αθλητικού  και πολιτιστικού οργανισμού Σωτ. Παπαμιχαήλ, η Ε. Λιβάνη από τον διαλεκτικό όμιλο, η  Σούλη Σταθοπούλου-Βλάχου, πρόεδρος των Αρκάδων, η Βούλα Κουτσογιάννη, μέλος του Δ. Σ. του συλλόγου κατοίκων Κοντόπευκου και ο συγγραφέας Μήτσος Κασόλας.