Εξαιρετικά πετυχημένη η 5η συνάντηση γειτονιάς της «ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» στον Τσακό

Με μεγαλη συμμετοχή και πολλές ομιλίες κατοίκων έγινε,την Δευτερα 12/12 η 5η, κατα σειρά, Συνάντηση Γειτονιάς που διοργάνωσε,αυτή την φορά στον Τσακο, η ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής-Ανεξαρτητη Δημοτικη Κινηση.
Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που αφορούσε στους κατοίκους των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Κυκλάδων, Λευκωσίας- Πατρ. Γρηγορίου, Επτανήσου, Νεαπολεως και Σύμης.
«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με πολλές δράσεις και στην περίοδο της πανδημίας,ανεξάρτητη από τα κόμματα και με διοργάνωση συνελεύσεων γειτονιάς από την πρώτη στιγμή ίδρυσης μας» είπε στην αρχη της ομιλίας του ο Γιάννης Σταθόπουλος.
Στην συνέχεια περιέγραψε τα έργα που έγιναν στην περιοχή, στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας 2014-19:
Ασφαλτοστρώσεις των οδών Πατρ. Γρηγορίου, Γράμμου, Ελ.Βενιζελου κ.α, ανακατασκευές πεζοδρομίων οδού Επτανήσου, ρυμοτόμησης στον Κοιμητηριο με κατασκευή διώροφων χώρων ταφής, συμμετοχικός προϋπολογισμός για το παρκάκι στη γωνία των οδών Ελ.Βενιζελου και Ναπ. Ζερβα, εγκατάσταση υπόγειων κάδων στην οδό Ελ.Βενιζελου, επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στην οδό Ηφαίστου, αναπλάσεις προαυλίων σε όλα τα σχολεία του Τσακου, αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων και ασφαλτόστρωση οδων Καραϊσκάκη και Μπουμπουλινας, ολοκλήρωση και λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκειου (πρ.Μπαρμπίκα) κ.α.
Τέλος, αναφέρθηκε στα εκκρεμή προβλήματα της γειτονιάς.
Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις από κατοίκους της περιοχής που έθιξαν θέματα πεζοδρομίων, μονοδρομήσεων, καθαριότητας, διαγραμμίσεων, Κοιμητηρίου, ηλεκτροφωτισμών,κάδων που δεν καθαρίζονται, ΚΑΠΗ, στάθμευσης με απαγορευτικά, συνολικής εγκατάλειψης της περιοχής, Παιδ.Σταθμού οδου Αφροδίτης, ανάπλασης του πάρκου των οδών Βενιζελου-Ναπ.Ζερβα με αφαίρεση κάδων στο σημείο, Οικοδ.τ ετραγώνου 118 και 119(Μακρη),κλαδιών κ.α.
Το «πείραμα» συναντήσεων-συνελεύσεων σε μικρές γειτονιές ήταν πολύ επιτυχημένο αυτή την φορά.
Σημειώνουμε την παρουσία των Δημ.Συμβούλων Παν. Γκονη, Μαργαρ. Καβρουδακη- Δημητριου Αντιπροέδρου του Δημ. Συμβουλίου και Τερψ. Γκιοκα που συντόνισε και την εκδήλωση, του Προέδρου του Συλλόγου κατοίκων Τσακου Παν. Πανουτσακοπουλου με την Αντιπροεδρο Ι. Κουτσουρα, του πρ. Δημ. Συμβούλου Γιώργου Μπαρακακη,των Ντ.Μανωλοπούλου και Στ.Παπαιωαννου από τους «Δεσμούς Αλληλεγγύης»,του Αντώνη Ασκοξυλακη απο την «Αλληλεγγύη για ολους»,μελων Δ.Σ. συλλογικοτήτων της πόλης κ.α.
Οι Συναντησεις Γειτονιάς θα συνεχιστούν αμέσως μετά τις γιορτές με έγκαιρη ανακοίνωση της επόμενης περιοχής.