Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Με μια ανακοίνωση μεγάλης πολιτικής υποκρισίας αλλά και πολιτικής ανανδρίας ο κ. Ζορμπάς επιχειρεί να ρίξει σε εμάς την τραγική του αποτυχία να στολίσει και ζωντανέψει την πόλη της Αγίας Παρασκευής στη διάρκεια των εορτών. Τα περισσότερα από όσα γράφει η ανακοίνωση είναι ψευδή η παραποίηση της αλήθειας:

α) Ανέλαβαν την Δημοτική αρχή την 1η Σεπτεμβρίου και ασχολήθηκαν με το θέμα στα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου. Έχασε έτσι πολύτιμο χρόνο.

β)Εξαιτίας αυτού, και όχι βεβαίως λόγω μη αξιοπιστίας του Δήμου μας,  δεν βρήκε ενδιαφερόμενο για το διαγωνισμό που έκανε. Σημειώνω εδώ ότι το χρέος στολισμών των 150.000€ προέρχεται από το 2008-9 (δηλ.απο προηγούμενη της θητείας μας ως Δημοτική αρχή) αλλά πάρα τούτο εμείς κάθε χρονιά είχαμε εργολάβο-προμηθευτή (μάλιστα αυτόν που βρήκαμε από την πρώτη θητεία Ζορμπά) και στολίζαμε την πόλη όλο και καλύτερα.

Θυμίζω, εδώ ,το τραινάκι των Παιδ. Σταθμών, συναυλίες, γιορτές σε όλες τις γειτονιές με στολισμό όλων των εμπορικών δρόμων, πάρκων μικρών και μεγάλων κ.α.

γ) Από αυτόν τον προμηθευτή παρέλαβαν γύρω στις (άκουσαν άκουσαν) 15-20 Δεκεμβρίου δυο φορτηγά στολίδια (κάποια τοποθετήθηκαν στην πόλη) τακτοποιημένα άψογα στα ράφια του (εισέπραξε συγχαρητήρια για τον τρόπο αποθήκευσης) αυτά που επειδή ήθελαν κάποιες αντικαταστάσεις σε λαμπάκια, τα πέταξαν στο γκαράζ του Δήμου όπου υπάρχουν μέχρι και τις 10/1

δ) Σημειώνω εδώ ότι ο συγκεκριμένος προμηθευτής (στον οποίο υπάρχει όντως μικρή οφειλή αλλά πάρα ταύτα συνεργάσθηκε άψογα και φέτος) έχει στα χρόνια της θητείας μας «βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης» από όλους τους κατά καιρούς προϊσταμένους των Υπηρεσιών του Δήμου όπως και πλήρως καταγεγραμμένα δελτία αποστολής!

ε) Σημειώνω επίσης ότι σε αποθήκη του Δήμου υπάρχει το 11μετρο Χριστουγεννιάτικο δένδρο που τοποθετούσαμε τα τελευταία χρόνια στην Κεντρική Πλατεία! Γιατί δεν το χρησιμοποίησαν. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό συνέβη διότι ούτε ο ίδιος ο κ. Ζορμπάς αλλά ούτε και κάποιος αιρετός (κατόπιν εντολής του) ασχολήθηκε με τον στολισμό

στ)  Όταν αναλάβαμε τον Δήμο, Σεπτέμβριο του 2014,βρηκαμε πολύ λίγα στολίδια διότι ο μεγάλος όγκος είχε καεί επί θητείας Ζορμπά από πυρκαγιά στο Πάρκο Στ.Κωτσης (πρ. στρατόπεδο).Δεν «κλαψουρίσαμε» και δεν δημοσιοποιήσαμε το γεγονός ως δικαιολογία αποτυχίας! Εργασθήκαμε και πετύχαμε κάθε χρονιά καλύτερα αποτελέσματα

ζ) Η πόλη θέλει καθημερινά μεγάλη έγνοια στα «μεγάλα» και «μικρά» προβλήματα της. Έχω την εντύπωση και μακάρι να διαψευσθώ ότι κάτι δεν πάει καλά αυτό τον καιρό. Έτσι πχ απέτυχαν στην επιλογή του φετινού προμηθευτή στολισμού!

 

Σε κάθε περίπτωση η απόδοση των ευθυνών στις προηγούμενες Δημ. Αρχές (μόνιμη συμπεριφορά του κ. Ζορμπά) δείχνει εμπάθεια, έλλειψη ευθύνης και πολιτική ανανδρία. Θα περιμένουμε, ειλικρινά , να τα κάνουν καλύτερα στις γιορτές του φετινού χρόνου!