Γ. Σταθόπουλος: στρατηγική μας επιλογή η προώθηση της ανακύκλωσης

Mε την ευκαιρία της βράβευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής στα «Greek Green Awards 2019» ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος τόνισε ότι στρατηγική επιδίωξη της δημοτικής αρχής στην καθαριότητα αποτελεί η διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων με ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή, όπως γίνεται ήδη στις Γωνιές Ανακύκλωσης.
Επίσης,  ευχαρίστησε τον πρ. Αντιδήμαρχο Ι. Σιδέρη και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Διαχείρισης Απορριμμάτων για το έργο τους στην ανακύκλωση όπως και τους δημότες για την ανταπόκριση τους.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, που συμμετείχε στην 3η  διεθνή έκθεση «Verde.tec» για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, τις «έξυπνες πόλεις» και την ανακύκλωση, απέσπασε βραβείο στα «Greek Green Awards 2019», τα οποία επιβραβεύουν την εφαρμογή επιτυχημένων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, στην κατηγορία «Αστικά Στερεά Απόβλητα».
Η έκθεση που αποτελεί κορυφαίο θεσμό για την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον πραγματοποιήθηκε 15 με 17 Φεβρουαρίου στο MEC Παιανίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 

Το βραβείο παρέλαβε κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής απονομής των «Greek Green Awards 2019» την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου έγινε στον ειδικό χώρο της έκθεσης εξαιρετική παρουσίαση για τις Γωνιές Ανακύκλωσης από την Περιβαλλοντολόγο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Σ. Γιαννάκη.
Δείτε:
•Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου στο χώρο της έκθεσης εδώ
•Την παρουσίαση για τις 30 Γωνιές Ανακύκλωσης εδώ