ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ – ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΜΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΚ. ΕΥΡΩ

O κ. Ζορμπάς λίγες μέρες μετά τις εκλογές, δήλωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα καλέσει σύντομα τις παρατάξεις σε σύσκεψη. Δεν το έκανε βέβαια. Όμως  45 μέρες μετά την 2η Κυριακή των εκλογών έδωσε συνέντευξη τύπου με κύριο θέμα τα έργα που θέλει να γίνουν στον Δήμο τα επόμενα χρόνια, αλλά και την πρόθεσή του να είναι, παρά τα διαφορετικά μέχρι τώρα λεγόμενά του, υποψήφιος Δήμαρχος το 2023. Δικαίωμά του βεβαίως. Όσο αφορά τα έργα όμως τον ενημερώνω ότι:

ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

 1. Αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων ύψους 6,38 εκατ. €(με την υπενθύμιση ότι στην προηγούμενη θητεία του δεν έγινε κανένα αντίστοιχο έργο).
 2. Το Επαγγελματικό Λύκειο –ΕΠΑΛ (πρ. Μπαρμπίκα) ύψους 5 εκατ. €, (επί 8 χρόνια εγκατελειμένο).
 3. Έργα και εργασίες ύψους 3 εκατ. € στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής.
 4. Η Αγορά του κτήματος και της οικίας ΙΟΛΑ, ύψους 3 εκατ. € με έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 5. Ασφαλτοστρώσεις καθολικές και τμηματικές, συνολικού ύψους 1,134 εκατ. €.
 6. Έργο ανακατασκευής Πεζοδρομίων ύψους 601.000 €.
 7. Έργο τοποθέτησης 11 συστημάτων υπογείων κάδων (για πρώτη φορά στην πόλη μας) από ιδίους πόρους.
 8. Έργο κατασκευής πεζόδρομων πέριξ του Παιδικού σταθμού της οδού Αισώπου όπως και στις οδούς Ιερολοχιτών και Ελευθερίας στον Αι Γιάννη από το ¨Εξοικονομώ¨.
 9. Ανάπλαση και πιστοποίηση όλων των Παιδικών χαρών του Δήμου ύψους 350.000 €.
 10. Έργα ανακατασκευής των δαπέδων στα δύο κλειστά Γυμναστήρια της πόλης, δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ όπως και δύο γηπέδων 5Χ5 στο 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία (από την Γ.Γ.Α τα τελευταία).
 11. Τοποθέτηση υπαίθριων Οργάνων Γυμναστικής σε δύο πάρκα (στον Αι Γιάννη και το Κοντόπευκο).
 12. Δημιουργία Δημοτικού Κινηματογράφου “Θαν. Βέγγος” στο πάρκο “Στ. Κώτσης”.
 13. Το 90% της Βιοκλιματικής ανάπλασης οδών στο Κοντόπευκο με ρυμοτομήσεις οδών μήκους 2.7 χιλιομέτρων.
 14. Έργο 500.000 € μέσω ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές του Δήμου (Μαγειρείο- Παντοπωλείο-Φαρμακείο) και δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Α. Έργα που ολοκληρώνονται

 1. Έργο ανακατασκευής – ανάπλασης πεζοδρομίων (ολοκληρώνεται σύντομα) προϋπολογισμού 601.400 €, σε όλη την πόλη.
 2. Διανοίξεις – πεζοδρομήσεις οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ (σε εξέλιξη).
 3. Νέα Παιδική Χαρά στα Πευκάκια, που εντός του Σεπτεμβρίου αποκτά όργανα.
 4. Έργο επισκευής φθορών οδοστρωμάτων δηλαδή μικρότερες ασφαλτοστρώσεις σε πολλές οδούς προϋπολογισμού 280.000 € (σε εξέλιξη).
 5. Συντηρήσεις Παιδικών Χαρών και Κοινόχρηστων χώρων (σε εξέλιξη).
 6. Κατασκευή νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων, από την Πλατεία Πέτρουλα έως την οδό Ευαγγελιστρίας, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τον Οκτώβριο θα τοποθετηθεί το μεταλλικό κατάστρωμα της γέφυρας.

Β. Έργα που έχουν δημοπρατηθεί και ξεκινούν

 1. Ανέγερση του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής. Ξεκινάει εντός του 2019.
 2. Ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 328 στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκ. €, από την ΚΤΥΠ. Συμβασιοποίηση στις 17 Ιουλίου.
 3. Έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων συνολικού μήκους 12 περίπου χλμ, προϋπολογισμού 999.500 €, σε περισσότερες από τριάντα (30) οδούς. Ξεκινάει εντός του Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.
 4. Ανάπλαση πεζοδρομίων-φωτισμού-ασφαλτόστρωσης της οδού Αιγαίου Πελάγους, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους και 600.000 € από το Πράσινο Ταμείο. Ξεκινάει εντός του Σεπτεμβρίου.
 5. Ανάπλαση οδών πέριξ της Κεντρικής πλατείας, προϋπολογισμού 863.500 €. Ξεκινάει εντός του Σεπτεμβρίου.
 6. Έργο κατασκευής δικτύου αγωγών ομβρίων των οδών Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους στον Αι Γιάννη, Καλαβρύτων και Αμαρυλλίδος στον Τσακό και Δραγατσανίου, Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο, προϋπολογισμού 763.200 €. Ξεκινάει εντός του καλοκαιριού.
 7. Η μελέτη ανάπλασης του ΙΟΛΑ. Θα παραδοθεί στις αρχές του 2020.
 8. Νέα ανάπλαση Παιδικών χαρών με προμήθεια αστικού εξοπλισμού – οργάνων. Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.
 9. Η ανάπλαση αύλειων χώρων Σχολείων, προϋπολογισμού 597.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (220.000 €) και από τον Δήμο. Το έργο ξεκινάει εντός του καλοκαιριού.

Γ. Έργα που έχουν χρηματοδότηση και δημοπρατούνται σύντομα

 1. Ανακατασκευή των Αθλητικών υποδομών, των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και της περίφραξης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου “Σταύρος Κώτσης”, προϋπολογισμού 1,125 εκ. € με χρηματοδότηση 600.000 € από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Το έργο θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.
 2. Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στα Σχολεία, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (83.000 €). Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του 2019.
 3. Η Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Δημοπρατείται τον Σεπτέμβριο.
 4. Ανάπλαση Πλατείας Αι Γιάννη με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (356.400 €) και από τον Δήμο. Το έργο δημοπρατείται στις 29/8 και ο Δήμος θα εκταμιεύσει 500.000 € περίπου.

Τέλος, ολοκληρώθηκε η άδεια νέου διώροφου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια με χρηματοδότηση 1,4 εκ. € από την Περιφέρεια, ολοκληρώνεται σύντομα η αγορά δύο μεγάλων οικοπέδων για Σχολεία, η παραχώρηση κτιρίου του ΟΑΕΔ στο Δήμο και η δωρεά οικίας – οικοπέδου της κ. Μαραμαθά-Στάϊκο.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 45 ΕΚΑΤ. € ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΌ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΤΥΠ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΔΗΛ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΣΠΑ, Γ.Γ.Α ΚΑ.).

 

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ