“ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής” : H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΖΟΡΜΠΑ ΜΑΚΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ

Στη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε ο κ. Ζορμπάς την Δευτέρα 15-7-2019, αναλώθηκε κυρίως στην επανάληψη του προεκλογικού του προγράμματος. Πρώτη επισήμανση που κάνουμε είναι ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ιεράρχηση, τεκμηρίωση και κοστολόγηση των έργων που ¨θα¨ προσπαθήσει να κάνει. Δεύτερη είναι ότι επανέλαβε μια σειρά αναληθών και αναιτιολόγητων κατηγοριών κατά της σημερινής Δημοτικής αρχής, κάτι που έκανε προεκλογικά και συνεχίζει μετεκλογικά. Επικαλέστηκε επίσης την ψήφιση Νόμου από την Κυβέρνηση με αναφορά για άλλη μία φορά στην κομματική του ταυτότητα.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά αποτελούν επικοινωνιακή προσπάθεια να εμφανισθεί συναινετικός έτσι όπως, μόνο ο ίδιος, ίσως αντιλαμβάνεται. Μέχρι σήμερα, 50 μέρες μετά τις Δημοτικές εκλογές, δεν έχει κάνει καμία πρόσκληση προς τις Παρατάξεις, ώστε να συζητήσει πιθανές προγραμματικές συγκλίσεις. Θα περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά, υπεράνω των όποιων προεκλογικών αντεγκλήσεων με θεσμικό συναινετικό λόγο και όχι συνέχιση της πόλωσης μετεκλογικά.

Το σύστημα της απλής αναλογικής υπηρετεί τη συνταγματική επιταγή της ισότητας της ψήφου, οδηγεί στην αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στη σύνθεση των Δημοτικών Συμβουλίων και ωθεί σε προγραμματικές δεσμεύσεις, συνθέσεις και συνεργασίες τις οποίες τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας, υπό αυτή δε την έννοια θα συμβάλλει και στην τοπική ανάπτυξη. Προϋπόθεση απαραίτητη βέβαια αυτές οι συνθέσεις να πραγματοποιηθούν με όρους απόλυτης διαφάνειας και χωρίς ‘’μοίρασμα’’ θέσεων.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών της Αγίας Παρασκευής», παρά τη διαφαινόμενη αδυναμία του Β. Ζορμπά για συναινέσεις, θα συνεχίσει να καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεις, επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συμφωνία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και εκτός αυτού, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και το όραμά μας για την Αγία Παρασκευή. Περιμένουμε από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο να πράξει το ίδιο με απόλυτη διαφάνεια και ισοτιμία απέναντι στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.