Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΪΟ

Γιάννης Σταθόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος
Γιάννης Σταθόπουλος
Γιάννης Σταθόπουλος – Υποψήφιος Δήμαρχος

 ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής του γραφειοκρατικού και υπερσυγκεντρωτικού «Καλλικράτη» στις σημερινές εξαιρετικά επώδυνες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, αποτέλεσμα των δημοσιονομικών πολιτικών και των Μνημονίων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα (μείωση πόρων μεγαλύτερη του 60%) αλλά και αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού (απολύσεις μεγάλου αριθμού υπαλλήλων). Καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους με συγκροτημένο σχέδιο, εργατικότητα, υπευθυνότητα, καθημερινό αγώνα και αισιοδοξία. Να υπερασπιστούμε τη φοβισμένη, αιφνιδιασμένη και αμήχανη κοινωνία, να αποδείξουμε ότι ένας υπεύθυνος και σύγχρονος Δήμος, ο οποίος θα λογοδοτεί στους πολίτες, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας και να σταθεί δίπλα της με δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχικές διαδικασίες.

 

Η σημερινή Δημοτική αρχή της πόλης μας έχει απαξιώσει τους πολίτες, τους συλλόγους και τις παρατάξεις. Ο ίδιος ο Δήμαρχος εκφέρει συχνά διχαστικό λόγο, και επιδεικνύει αλαζονεία και αυταρχικότητα με μόνιμη επωδό τη συκοφαντία και τον λαϊκισμό. Κυρίως, όμως, αρκείται στην παρατήρηση της σημερινής κατάστασης, χωρίς σχέδιο αλληλεγγύης και πρόνοιας και έχει ελάχιστα πράξει για να σταθεί ο Δήμος δίπλα στον πολίτη. Η Δημοτική αρχή, χωρίς να μηδενίζουμε κάποιες συγκεκριμένες δράσεις της, οδήγησε σε στασιμότητα και οπισθοδρόμηση τα περισσότερα ζητήματα της πόλης (ελεύθεροι και αθλητικοί χώροι, αύλειοι χώροι σχολείων, ανακύκλωση, συγκοινωνίες, τοπική αγορά, ελεγχόμενη στάθμευση, πολιτιστικός χώρος «Στ. Κώτσης», Γιαβάσειο, βιώσιμη κινητικότητα, κυκλοφοριακό, περιβάλλον, κτήμα Ιόλα, Υπουργείο Γεωργίας, Υμηττός, αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια, οικόπεδο Μακρή στον Τσακό, προστασία Αϊ-Γιάννη, αναπλάσεις Κοντόπευκου κ.α.). Η καθημερινότητα της πόλης και οι γειτονιές της έχουν υποβαθμιστεί.

Αυτή η κατάσταση επιβάλλεται να αλλάξει. Η πόλη μας έχει ανάγκη μία καινούργια, δραστήρια και παραγωγική Δημοτική αρχή με ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και έμπνευση. Όραμα και στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και η διαφάνεια σε κάθε επίπεδο. Καλούμε κάθε ανιδιοτελή και κοινωνικά ευαίσθητο συμπολίτη μας, και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να συμπορευθούμε και να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας. Διεκδικούμε έναν σύγχρονο Δήμο, πρωτοπόρο σε θέματα ανάπτυξης και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αποτελεσματικότητας και οικονομικού σχεδιασμού, αλληλεγγύης και πρόνοιας, πόλο αθλητισμού και κέντρο πολιτιστικών δράσεων, στηρίζοντας τα εθελοντικά κινήματα και τις συλλογικές δράσεις, με γνώμονα πάντα της σημερινές ανάγκες των πολιτών.

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή», έχοντας 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης στο αυτοδιοικητικό τοπίο της πόλης μας, ανακοινώνει τη διεκδίκηση της Δημοτικής αρχής στις εκλογές του Μαΐου 2014. Μία ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, πρωτοπόρα σε αγώνες και δράσεις, που αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα ενεργών δημοκρατικών δημοτών προερχόμενων από διαφορετικούς δρόμους, διαφορετικά κόμματα και παρατάξεις.

 

Η Γραμματεία της «ΝΙΚΗΣ» αποφάσισε την παρουσίαση των Προγραμματικών μας αρχών σε ειδική Δημόσια εκδήλωση στα μέσα Ιανουαρίου. Καλούμε από σήμερα τους πολίτες να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν με τις απόψεις τους στη διαμόρφωση του Προγράμματός μας για την Αγία Παρασκευή του αύριο με διάθεση προσφοράς, υπευθυνότητα και συλλογικότητα.