Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σε βραδιά ουσιαστικού προβληματισμού και διαλόγου εξελίχθηκε η εκδήλωση της «ΝΙΚΗΣ» για «ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» την Παρασκευή 13/12 στο φιλόξενο 3ο Λύκειο στο Κοντόπευκο.

Οι εισηγήσεις του Π. Χαραμή, Προέδρου του Κέντρου Μελετών και τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ και της Αύρας Μπασακίδου-Καράμπελα, Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής παρουσίασαν τις βασικές αλλαγές του καινούργιου Νόμου και τεκμηρίωσαν τις πολλές αδυναμίες του στην κατεύθυνση της υποβάθμισης του Δημόσιου και του δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, όπως και την πλήρη εντατικοποίηση συνεχών εξετάσεων που θα οδηγήσουν σε αποκλεισμούς μαθητών από τη συνέχιση του Λυκείου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντώνης Παπάζογλου, Υπεύθυνος Επιτροπής Παιδείας της «ΝΙΚΗΣ».

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις από γονείς και καθηγητές όπως και από την βουλευτή Β’ Αθήνας Χαρά Καφαντάρη, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Στ. Καπέλλα, τον φροντιστή Στ. Μπακούλα.

Τέλος, σημειώνουμε την παρουσία πολλών Προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων σχολείων της πόλη μας, όπως και του Πρόεδρου Συλλόγου Κατοίκων Κοντόπευκου Γ. Ματσούκα.