Η ΄΄ΝΙΚΗ΄΄ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία της ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄ από τους Γιάννη Σταθόπουλο, Ντίνα Γούλιου και Δημ. Μπεθάνη συναντήθηκε με ευάριθμη ομάδα από τους είκοσι (20) φύλακες (άνδρες και γυναίκες) των σχολείων της Αγ. Παρασκευής.
Οι Σχολικοί φύλακες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι την 23ην Μαρτίου του 2014, λαμβάνουν το 75% του μισθού και εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει λύση θα απολυθούν την ίδια μέρα.
Πέραν της θλίψης αλλά και της οργής που ξεχείλιζαν στην συνάντηση, ενημερωθήκαμε για την πορεία των Δικαστικών τους ενεργειών (Ασφαλιστικά μέτρα και κύρια αγωγή) όπως και για τις προτάσεις τους.
Παράλληλα συζητήσαμε τις αληθινά κακές επιπτώσεις που έχει στα σχολεία της πόλης η απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου να τους καταργήσει εν μια νυκτί, παρά το ότι προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Καταστροφές, κλοπές και πολλά λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία είναι καθημερινό φαινόμενο αυτής της πολιτικής που υποβαθμίζει το Δημόσιο σχολείο.
Οι φύλακες επιθυμούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπ. Παιδείας, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επιστρέψουν στους χώρους των σχολείων ως επόπτες σχολικών κτιρίων (επιστάτες).
Εκφράσαμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στο αίτημά τους και συναποφασίσαμε ενέργειες για δημοσιοποίηση αυτής της κατάφωρης αδικίας που επιβάλλεται να ανατραπεί.