ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αντιπροσωπεία της «ΝΙΚΗΣ» από τους Γιάννη Σταθόπουλο, Σωτ. Παπαμιχαήλ, Τηλ. Καρατζά και Στεφ. Κοπανάκη συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου με σύσσωμο το Διοικ. Συμβούλιο της ΕΝΕΒΑΠ (Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών Αγ. Παρασκευής) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γερ. Χάρχαρο στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Ελπίδος.

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα προβλήματα της Ένωσης απότοκα της κρίσης και των δημοσιονομικών πολιτικών του μνημονίου που έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε οικονομικό μαρασμό. Επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ο κλάδος δεν θα δεχθεί άνοιγμα περισσότερο των 7 Κυριακών το χρόνο και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 3/11 στην Αγ. Παρασκευή ήταν αποτυχημένη.

Ιδιαίτερη αναφορά από την ΕΝΕΒΑΠ έγινε για τα προβλήματα του κλάδου από το έργο της οδού Αγ. Ιωάννου που καθυστερεί στην ολοκλήρωσή του με αποτέλεσμα καθημερινές δυσλειτουργίες, με την Δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει τους εμπόρους απαξιωτικά. Εκφράστηκαν ιδιαίτερες ανησυχίες για την περίοδο των Εορτών (Φωτισμός, Πεζοδρόμια, Παγοδρόμιο με πωλήσεις στην Κεντρ. Πλατεία, ζημιές στα δίκτυα νερού, αλλοίωση υλικών της μελέτης κ.α.) και συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Επίσης, από την πλευρά της «ΝΙΚΗΣ» τέθηκε το θέμα των πλειστηριασμών επιχειρήσεων και ο τρόπος αντιμετώπισής του.

Συναποφασίσαμε την τακτική επικοινωνία των δύο πλευρών και αναλύσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας για μία διαφορετική αντιμετώπιση του εμπορικού κόσμου (ταμπλό για στήριξη της τοπικής αγοράς, στολισμός στη διάρκεια των εορτών με μουσική και δρώμενα, διαφημιστικές καμπάνιες, έκδοση οδηγού καταστημάτων για όλους τους εμπορικούς δρόμους, εορταστικά δεκαήμερα εκπτώσεων κ.α.)