ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου εισήχθη με υποτροφία. Στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακά τμήματα σε διάφορους τομείς, διοίκησης επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Εμπορική, προγραμματισμού έργων στο ΕΜΠ, κλπ.

Εργάζεται επί 48 συνεχή χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας μέσα στα οποία έχει μελετήσει και έχει κατασκευάσει πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών οικοδομικών έργων. Είναι κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου ανωτάτης τάξεως για δημόσια οικοδομικά έργα.

Υπήρξε επί μία επταετία πρόεδρος της ομάδα μπάσκετ ανδρών της Αγίας Παρασκευής (Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής). Στο διάστημα αυτό η ομάδα έκανε άλματα και ανέβηκε μέχρι την Πέμπτη θέση στην Α2 Εθνική κατηγορία, την ανώτατη μη επαγγελματική κατηγορία.

Δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής από το 2014 μέχρι σήμερα. Ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων το διάστημα 2017-2019, συνετέλεσε τα μέγιστα για την αξιοποίηση των επί δεκαετίες αναξιοποίητων κληροδοτημάτων που έχει στην κατοχή του ο Δήμος μας (Γιαβάσειο, Ασημακοπούλειο, Κληρονομιά Πρίγγουρη κλπ.), από τα οποία ο Δήμος ήδη έχει σημαντικά έσοδα. Παράλληλα προώθησε και στήριξε πλήθος έργων που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη της πόλης μας (κεντρική πλατεία, πεζοδρόμια, συντήρηση σχολείων , κλπ.)