ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Γεννήθηκε στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος το 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1974 και αποφοίτησε ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος το 1978. Κατά την διάρκεια της 36χρονης καριέρας του στην αεροπορία, φοίτησε σε πολλά σχολεία με επιτυχία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέρασε απο όλα τα στάδια διοίκησης φθάνοντας μέχρι τον βαθμό του Υποπτεράρχου.

Δοκιμάστηκε με επιτυχία, σε διάφορες θέσεις ευθύνης, στον αέρα στο έδαφος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,υπερασπιζόμενος πάντα τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας του.

Το 1999 τοποθετήθηκε στη Γερμανία στο Συμμαχικό Στρατηγείο Ταχείας Επέμβασης, με το οποίο συμμετείχε, σε εμπόλεμες ζώνες ως ειρινευτική δύναμη.
Επιστρέφοντας το 2001 απο το εξωτερικό τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για 2 χρόνια ως διοικητής.
Το 2010 ανέλαβε, με τον βαθμό του Υποπτεράρχου, την διοίκηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και παρέμεινε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (ΠΜΟ) μέχρι το 2012.

Το 2012 αποστρατεύτηκε και βγαίνοντας στο στίβο της πολιτικής ζωής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά της Αγίας Παρασκευής.
Συγκεκριμένα συνεχίζει για 11 συναπτά έτη, ως εκλεγμένο μέλος του Διοικιτικού Συμβούλιου του Τσακού ,να ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων των Κατοίκων του Τσακού.

Είναι Παντρεμένος με την Χρυσούλα Ασημάκη και έχει δυο κόρες την Ευαγγελία και την Παρασκευή.

Διεκδικεί την θέση του Δημοτικού συμβούλου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση του Γιάννη Σταθόπουλου: ΄΄ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής.’’