Μεγάλη Συμμετοχή και Διάλογος στα Πευκάκια στη 10η Συνάντηση Γειτονιάς

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε την Κυριακή 9/4 η 10η κατά σειρά Συνάντηση Γειτονιάς που διοργάνωσε, αυτή την φορά στα Νότια Πευκάκια η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής».
Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που αφορούσε στους κατοίκους των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Σάμου, Θερίσου, Αγ. Τριάδος, Παναγούλη, Μεσογείων και που συντόνισε η επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Γονέων του 1ου Λυκείου Γιούλη Γεωργοπούλου.

«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με συνεχείς δράσεις ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, ανεξάρτητη από τα κόμματα και με διοργάνωση συνελεύσεων γειτονιάς από την πρώτη στιγμή ίδρυσης μας»
δήλωσε ο Γιάννης Σταθόπουλος και συνέχισε:

Στην συνέχεια περιέγραψε τα έργα που έγιναν στην περιοχή, στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας 2014-19: Δημοπράτηση του 14ου Νηπιαγωγείου στην οδό Αγ. Βασιλείου, έργο που ολοκληρώθηκε το 2020, αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων οδών Σάμου, Θερίσου, Θεσσαλονίκης, Αμαλιάδος με καθολική ασφαλτόστρωση των οδών, κατασκευή πεζοδρόμων-διανοίξεις οδών, καθολική ασφαλτόστρωση οδού Ζαΐμη, ολοκλήρωση της μελέτης νέου Παιδικού Σταθμού που προχωρά η κατασκευή του, ονοματοδοσία της πεζογέφυρας σε Μιχ. Μιχαηλίδη πρ. Προέδρου του Συλλόγου κ.α. Αναφέρθηκε επίσης σε εκκρεμή προβλήματα της γειτονιάς (πεζοδρόμια,
κυκλοφοριακό, αναπλάσεις, καθαριότητα).

Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις όπου οι πολίτες έθιξαν θέματα: ενοικίασης οικοπέδων πολύ κοντά στο 9ο Δημοτικό για μεταφορά του γκαράζ απορριμματοφόρων, κακής κατάστασης πεζοδρομίων, φυτεύσεων, κατασκευής Πλατείας Ελύτη, κυκλοφορίας, επιβάρυνσης της οδού Αγ. Θέκλας από τα συνεργεία, σήμανσης οδών γύρω από το 14ο Νηπιαγωγείο, ακαθάριστων οικοπέδων, διάνοιξης των οδών Υμηττού – Παρνασσού, Αθλητικού κέντρου, χρωματισμού πεζοδρόμων, δημιουργίας Πάρκων στα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου, Καθαριότητας, παράνομων σταθμεύσεων κ.α.

Σημειώνουμε την παρουσία των Δημ. Συμβούλων Παν. Γκονη και Μαργαρίτας Δημητρίου – Καβρουδάκη, των Προέδρων Συλλόγου κατοίκων Πευκακίων Χρ. Λαμπρινάκη και Κοντοπεύκου – Παραδείσου Ανδρ. Αβραμίδη με την Αντιπρ. Βούλα Κουτσογιάννη οι οποίοι αναφέρθηκαν σε προβλήματα της περιοχης, του πρ. Προέδρου Συλλόγου κατοίκων Πευκακίων Στ. Μπακογιάννη, των μελών του σημερινού Δ.Σ. Πευκακίων Αγγελικής Γκουντάρα, Βυρώνιας Γιοβανώφ και Σοφίας Κιρτσεσόγλου – Τσιαβάκου, των Β. Τραυλού και Μ. Αϊδίνη πρ. Προέδρων Σχολικών Επιτροπών, του Δημ. Κούνη μέλους Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, του επικεφαλής των «Φίλων ποδηλάτου» Στ.
Λάριζα, της Ντ. Χατζηαντωνίου Προέδρου Α! ΚΑΠΗ, μελών Δ.Σ. συλλογικοτήτων της πόλης κ.α.

Οι Συναντήσεις Γειτονιάς θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές του Πάσχα.