ΝΙΚΗ των Πολιτών: ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚ. ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ 119 (πρώην ΜΑΚΡΗ)

Στις 5/7/21 το Ζ´ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με έγγραφό του προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής έκρινε ότι «κωλύεται κατά τον παρόντα χρόνο η υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ενόψει ότι δεν προκύπτει ότι έχει διενεργηθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση του ως άνω ακινήτου», δηλαδή για την απόκτηση του Οικοδομικού Τετραγώνου 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή στην οδό Βενιζέλου στον Τσακό).

Μια εξέλιξη ιδιαίτερα δυσάρεστη, η οποία εκτός της απαράδεκτης καθυστέρησης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση που προκύπτει από σειρά «σφαλμάτων» της παρούσας δημοτικής αρχής, κάνει λόγο και για 11 καταχρηστικούς (έως και παράνομους) όρους της δανειακής σύμβασης, τους οποίους χαρακτηριστικά το Κλιμάκιο αναφέρει ως «πλημμέλειες»!

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω οικόπεδο έχει κριθεί ως μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, και είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να στεγάσει το ιδρυμένο 12ο Δημοτικό Σχολείο και ένα Νηπιαγωγείο.

Η δημοτική αρχή Ζορμπά, είναι υπόλογη για αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, με τους χειρισμούς της στην όλη υπόθεση και ειδικά μετά την αλλαγή χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, δημιουργεί πολλά εύλογα και αναπάντητα ερωτηματικά, με κυριότερα τα εξής:

Α. Γιατί καθυστερεί την ολοκλήρωση, εδώ και τόσους μήνες, της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου;

Β. Γιατί δεν απαιτούμε από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να απαλείψει τους 11παράνομους και καταχρηστικούς όρους τους οποίους δεν γνώριζε το Δημοτικό Συμβούλιο όταν πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση;

Αναμένουμε από την Δημοτική Αρχή, στη συνέλευση του Συλλόγου κατοίκων Τσακού, σήμερα Δευτέρα 12/7/21 8.00μμ στην πλατεία Τσακού να δώσει εξηγήσεις όπως και απαντήσεις για τις ενέργειες τους.

Ζητάμε έκτακτο και κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο, αντί της Οικονομικής Επιτροπής που έχουν ανακοινώσει, για να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις – βήματα ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο…

Έστω και την ύστατη ώρα δυνατότητες εξεύρεσης θετικής λύσης υπάρχουν, είναι απαραίτητη όμως και η αντίστοιχη πολιτική βούληση

Το Γραφείο Τύπου

της

Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»