«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΔΙΕΤΙΑ ΖΟΡΜΠΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – Η ΠΟΛΗ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Ο απολογισμός διετίας 2019-20 της Δημοτικής αρχής Ζορμπά, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε εξαιρετικά φτωχός. Αναδείχθηκε περίτρανα στο Συμβούλιο η ανυπαρξία νέων έργων και η κακή καθημερινότητα της πόλης.

Από την πλευρά μας αποδείξαμε ότι η Αγία Παρασκευή κινείται ακόμη με τα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής μας αρχής. Τα έργα των ετών 2018-2019 το αποδεικνύουν:

Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας

Η κατασκευή του Δημαρχείου, η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, η πεζοδρόμηση – ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, οι ασφαλτοστρώσεις, τα έργα όμβριων, οι ανακατασκευές πεζοδρομίων και του Αθλητικού κέντρου στο Πάρκο «Στ. Κώτσης», η ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια, η απόκτηση – ανάπλαση του ΙΟΛΑ, οι αναπλάσεις προαυλίων όλων των Σχολείων της πόλης, η ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Ιωάννου (έργο μας που «εγκληματικά» ματαίωσε ο κ. Ζορμπάς), οι δράσεις μας στον Πολιτισμό, η αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία μια τεράστιας δουλειάς που παραδώσαμε στην Αγία Παρασκευή και τους κατοίκους της.

Στον αντίποδα, η σημερινή Δημοτική αρχή, που βεβαίως χειρίστηκε θέματα και λόγω COVID, δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα σημαντικό (πλην των προκάτ αιθουσών Νηπιαγωγείων σε οικόπεδα που εμείς «αποκτήσαμε») και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας:

Η πόλη είναι γεμάτη κλαδιά και μπάζα, δεν έχουν σχεδιάσει ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις πεζοδρομίων, η καθαριότητα υπολείπεται παντού, οι καφέ κάδοι ανακύκλωσης έχουν εξαφανισθεί, ο φωτισμός είναι ελλειμματικός, η ανακύκλωση ουσιαστικά δεν υπάρχει, το πράσινο της πόλης δεν υποστηρίζεται.

Ακριβώς γι’ αυτό η Δημοτική αρχή, με συχνά εμπρηστικό και πολωτικό τον Δήμαρχο, προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα δικά μας έργα, έχει κάνει σωρεία απευθείας αναθέσεων και προσπαθεί να «σωθεί» αναμένοντας το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Την ίδια στιγμή η συμπεριφορά τους απέναντι στους εργαζόμενους είναι κακή, οι υπάλληλοι της Καθαριότητας με απλήρωτες υπερωρίες – νυχτερινά περιμένουν δυο χρόνια τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και στους Παιδικούς Σταθμούς σχεδιάζουν απολύσεις. Κορυφαία αποτυχία του Δημάρχου ήταν οι χειρισμοί του στο θέμα της Πλατείας Αγίου Ιωάννου με την πρόσκληση των ΜΑΤ και της αστυνομίας και τον διασυρμό που προκάλεσε στην πόλη και την Νεολαία μας. Θα προσθέσουμε επίσης ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα καμία λύση στα λεγόμενα μεγάλα προβλήματα της πόλης (Αθλητικό κέντρο Πευκακίων, πολιτιστικοί χώροι του Πάρκου «Στ. Κώτσης», νέοι αθλητικοί χώροι κ.α.).

Κλείνοντας αυτόν τον σύντομο απολογισμό διετίας συμπληρώνουμε ότι ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών», όλο αυτό το διάστημα, διοργανώσαμε πολλές διαδικτυακές εκδηλώσεις, εκδώσαμε έντυπα, οργανώσαμε δράσεις αλληλεγγύης, συναντηθήκαμε με Συλλόγους της πόλης, κάναμε εθελοντισμό και υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα της Αγ. Παρασκευής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και με πιο συστηματικό και μαχητικό αλλά νηφάλιο τρόπο, όσο βγαίνουμε από την πανδημία.

ΥΓ:          Η προσπάθεια κάποιων να μας ταυτίσουν με την σημερινή Δημοτική αρχή είναι εκτός πραγματικότητας (ακούμε, μάλιστα, και κατάταξη Δημοτικών  αρχών σε καλές προ του 2010 και κακές μετά το 2010!). Επιχειρούν ένα αφήγημα που ουσιαστικά αθωώνει τον Ζορμπά, παραμορφώνοντας την αλήθεια και κλείνοντας τα μάτια στα δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα που πραγματοποιήσαμε με κορυφαίο, λόγω κόστους, το Δημαρχείο για το οποίο όντως εργάσθηκαν πολλοί, όμως εμείς πετύχαμε την δημοπράτηση του.

Τέλος, όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές του 2019 όποιος/α δεν έχει αντιληφθεί το πολωμένο κομματικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθησαν, θα εκπλαγεί στις επόμενες.

 

Η Γραμματεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών