ΝΙΚΗ των Πολιτων: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Β. ΖΟΡΜΠΑ

Δυο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς ξεκίνησε και συνεχίζει μέχρι σήμερα ολόκληρη σειρά μετακινήσεων υπαλλήλων, οι περισσότερες των οποίων είναι μεροληπτικές και κάποιες παράνομες. Συγκεκριμένα:

  1. Έκανε, με το καλημέρα, σειρά μετακινήσεων στην Καθαριότητα και το Κοιμητήριο ως εξόφληση προεκλογικών γραμματίων και με απόλυτη μεροληψία. Ιδιαίτερα στην Υπηρεσία Καθαριότητας προκάλεσε μεγάλη αναταραχή με τη μετακίνηση και υποβάθμιση έμπειρων υπαλλήλων, γεγονός που επιδρά και στην καθημερινότητα της πόλης.
  2.  Μετακίνησε Προϊστάμενο Υπηρεσίας σε άλλη Υπηρεσία, παρότι ο συγκεκριμένος έμπειρος υπάλληλος είχε κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μόνο για την Υπηρεσία που ήταν. Ο υπάλληλος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη και επιπλέον δυσαρεστημένος έφυγε από το Δήμο με την κινητικότητα.
  3. Μετακίνησε ενώ βρισκόταν σε άδεια ειδικού σκοπού λόγω υγείας έμπειρη Προϊσταμένη τμήματος σε άλλο άσχετο με τα προσόντα της τμήμα, ενέργεια νόμιμη αλλά ανήθικη. Εδώ παρέκαμψε, επιπλέον, έμπειρους υπαλλήλους.
  4. Μετακίνησε ταυτόχρονα Διευθυντή και Προϊσταμένη τμήματος και τοποθέτησε και στις δύο θέσεις τους υπάλληλο που δεν έχει κριθεί από Συμβούλιο.
  5. Έχει μετακινήσει υπαλλήλους από διάφορα Τμήματα σε άλλα αδιαφορώντας για τη ομαλή λειτουργία των τμημάτων που ήταν πριν.
  6. Κορυφαία του παρανομία η στοχοποίηση και υποβάθμιση με συνεχείς μετακινήσεις Προϊσταμένου του Τμήματος Πρασίνου έμπειρου γεωπόνου με δύο μεταπτυχιακά, η προσφυγή του οποίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έκρινε  παράνομη την ενέργεια του Β. Ζορμπά να τον καθαιρέσει από προϊστάμενο του Τμήματος Πρασίνου σύμφωνα με τον Εσωτερικό Οργανισμό Υπηρεσίας. Η τελευταία σκανδαλώδης μετακίνηση του συγκεκριμένου πτυχιούχου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου είναι στο Τμήμα Συντήρησης Οχημάτων της Καθαριότητας, Τμήμα άσχετο με τις θέσεις και την ειδικότητά του.

 

Συνολικά ο Β. Ζορμπάς παρά τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί αξιοποίησης υπαλλήλων στη βάση πτυχίων και προσόντων κάνει ακριβώς το αντίθετο:

α) Υποβαθμίζει και μεροληπτεί στην αξιοποίηση των υπαλλήλων του Δήμου.

β) Απαξιώνει υπαλλήλους με προσόντα, γνώσεις και εμπειρία.

γ) Συμπεριφέρεται αλαζονικά με κατάχρηση εξουσίας και εύνοια ημετέρων.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

της

Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»