«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ

Όταν αναλάβαμε την Δημοτική αρχη τον Σεπτέμβριο του 2015,ένας από τους πρώτους στόχους μας ήταν η αξιοποίηση των πλέον σημαντικών ακινήτων του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Αναφερόμαστε στα κληροδοτήματα Πρίγγουρη, Ασημακοπούλου και Γιαβάση που έμεναν αναξιοποίητα επί πολλές δεκαετίες με συνέπεια απώλεια σημαντικών εσόδων για τον Δήμο μας. Και τα τρία αυτά ακίνητα τα αξιοποιήσαμε και ήδη ο Δήμος έχει σημαντικά οφέλη!

Πολύ πρόσφατα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δια του Δημάρχου (που ήταν κύριος πολέμιος αυτής της διανομής) συνυπέγραψε μετά των συγκληρονόμων Αντωνίου Πριγγούρη την διανομή των ακινήτων που ο αείμνηστος Πριγγούρης κατέλειπε. Έκλεισε έτσι, με καθυστέρηση ετών, ένα σημαντικό κεφάλαιο της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, μια εκκρεμότητα 27 ετών.

Με το συμβόλαιο περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου μας κατά πλήρη κυριότητα και χωρίς συνιδιοκτήτες το 75% του κληροδοτήματος του αειμνήστου Αντ. Πρίγγουρη.  Έτσι ο Δήμος μας αποκτά δύο μεγάλα διαμερίσματα επιφανείας 103μ2 και 155μ2 επί της οδού Αιγαίου Πελάγους 78-80 και ένα οικόπεδο επιφανείας 605μ2 με Σ.Δ. 3,0 ( κτίζονται δηλαδή εκεί περίπου 2.000μ2 ) στην Ακαδημία Πλάτωνος .

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ

Ο Αντώνιος Πριγγούρης που πέθανε το 1994 άφησε, με δύο διαθήκες του, συγκληρονόμους τον Δήμο Αγ. Παρασκευής κατά 75% και την σύζυγό του με τους στη συνέχεια κατιόντες της κατά 25% σε 5 διαμερίσματα επί της οδού Αιγ. Πελάγους και στο ακίνητο της Ακαδ. Πλάτωνος. Επειδή όμως είναι γνωστό ότι η συγκυριότητα σε ακίνητα αποτελεί πρόβλημα στη εκμετάλλευση τους,  πάρθηκαν διαχρονικά από το Δημοτικό  Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής δύο ομόφωνες αποφάσεις διανομής, στις 10-5-1995 και στις 16-3-2004 οι οποίες περιέργως ουδέποτε υλοποιήθηκαν!

Ακριβώς γι’ αυτό στη Δημαρχιακή μας θητεία μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις με τους συνιδιοκτήτες, με την Νομική μας υπηρεσία κ.α. φέραμε στο Δημ. Συμβούλιο προς ψήφιση διανομή η οποία βάσει εκτίμησης εξουσιοδοτημένου οικονομικού ( πρώην ορκωτού ) εκτιμητή ήταν πολύ καλύτερη για τον Δήμο από τις προαναφερθείσες δύο του 1995 και του 2004.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, δυστυχώς, επικεφαλής παράταξης και σύμβουλοι οι οποίοι είχαν υπερψηφίσει τις δύο αποφάσεις στο παρελθόν, αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση μας χαρακτηρίζοντας την ασύμφορη, ύποπτη κλπ με βαρύτατους μάλιστα υπαινιγμούς. Πρωταγωνιστής σε όλη αυτή τη λάσπη ο κ. Ζορμπάς. Η πρόταση μας, ευτυχώς, εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία και επιπλέον απερρίφθη στη συνέχεια προσφυγή που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια από άλλο Δημοτικό Σύμβουλο.

Σήμερα ο κ. Ζορμπάς, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, υπέγραψε τη συμφωνία που εμείς πέτυχαμε και έτσι ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός για την αξιοποίηση των ακινήτων που αποκτήσαμε.

Το Γραφείο Τύπου

της

Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»