ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, καλησπέρα σε όλους. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι η μοναδική φορά που ο Δήμος ανοίγεται στην κοινωνία εδώ και αρκετό καιρό, τουλάχιστον τα δύο τρία τελευταία χρόνια, και αυτό γιατί είναι υποχρεωτικό από τον  Κώδικα. Δυστυχώς οι Διοικήσεις δεν έχουν ιδιαίτερη επιθυμία να εκτεθούν στον δημόσιο χώρο, να κουβεντιάσουμε όλοι μαζί, να έχουμε την δυνατότητα να μας ακούσετε, αλλά να σας ακούσουμε κυρίως και αυτό αφορά τις γειτονιές, αφορά τις συνοικίες, αφορά όλες τις περιοχές και αυτό απαξιώνει όλο το πολιτικό σύστημα και το δημοτικό γίγνεσθαι και τους Δήμους και τα Δημοτικά συμβούλια. Ας είναι όμως, ας εκμεταλλευτούμε λίγο αυτή την δυνατότητα της υποχρεωτικής αυτής δημόσιας συνεδρίασης για να θίξουμε μερικά πράγματα που φέτος έχει αυτή την ιδιομορφία να είναι και απολογισμός του 2010, της διοίκησης Γιαννακόπουλου και απολογισμός των έξι μηνών της διοίκησης Ζορμπά, που αναγκαστικά κανείς πρέπει να κάνει. Το επίσημο είναι απολογισμός της περασμένης χρονιάς, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι η αλλαγή διοίκησης του Δήμου ανοίγει και το ένα και το άλλο.

Η κριτική μας στη Διοίκηση Γιαννακόπουλου υπήρξε θετική στην αρχή, τους καλοδεχτήκαμε, το ξέρουν όλοι πολύ καλά αυτό, αλλά στην πορεία είδαμε πράγματα στα οποία είχαμε απόλυτη διαφωνία. Και τα πράγματα δεν αφορούν τόσο τι έργο παρήχθη ή δεν παρήχθη, διότι προφανώς παρήχθη ένα έργο, ποτέ κανένας δεν μηδενίζει, το έπραξαν στο παρελθόν άλλοι, απαξιώνοντας και αποκαλώντας μηδέν προηγουμένους, κανένας δεν μηδενίζει την παραγωγή έργου, η οποία θα συνεχίζεται προφανώς κάθε τετραετία, σε κάθε Διοίκηση κάποια πράγματα μένουν στην πόλη και κάποια λείπουν όμως. Νομίζω λοιπόν ότι καλό είναι να αναρωτηθούν και οι ηττημένοι των τελευταίων εκλογών, όσον αφορά την προηγούμενη διοίκηση, τι έφταιξε και να μην νομίζουν ότι έφταιξε μόνο το θέμα της Αγίου Ιωάννου. Και το θέμα της Αγίου Ιωάννου έφταιξε και μια ιδιαίτερη ροπή προς την επικοινωνία έφταιξε και μια προσπάθεια να τα έχουμε με όλους καλά έφταιξε και να μην στεναχωρήσουμε κανέναν, ειδικά στην Αγίου Ιωάννου και να ικανοποιήσουμε αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα έφταιξε και σημεία αδιαφάνειας έφταιξαν και πολλά τέτοια που νομίζω όμως ότι πρέπει να τα αφήσουμε από ένα σημείο και πέρα στο παρελθόν, να τα θυμόμαστε, να μην τα ξεχνάμε. Τέλος ένα στυλ που ο Δήμαρχος ο ίδιος νομίζω ότι το εξέπεμπε και δεν ήταν ας πούμε αντάξιο του πιο σοβαρού φαίνεσθαι Δημάρχου της Αγίας Παρασκευής. Όμως ας τα αφήσουμε όλα αυτά και να δούμε από εδώ και πέρα, να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία σήμερα στην δημόσια παρουσία, γιατί δεν μας δοθήκαν πολλές ευκαιρίες, ούτε διαπαραταξιακές συζητήσεις γίνονται  σπανίως καλούμαστε σε ορισμένες πια συναντήσεις και από τον καινούργιο Δήμαρχο, οι αποφάσεις λαμβάνονται κάπου, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από πριν, ακολουθείτε η ίδια ακριβώς διαδικασία, ελάτε στο Δημοτικό συμβούλιο, πάρτε τις εισηγήσεις δυο, τρεις ή τέσσερις μέρες πριν, εμείς έχουμε την πλειοψηφία και γενικά δύσκολα βλέπει κανείς μια προσπάθεια συνεννόησης, χωρίς να λέει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Φτάσαμε σε καινούρια Διοίκηση λοιπόν και αναγκαστικά πρέπει να σκεφτούμε τι μας λέει η καινούρια Διοίκηση για την πόλη. Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση η καινούρια εκτός από το να διαχειρίζεται την καθημερινότητα με μικρή ή με μεγάλη επιτυχία, άρα με μικρή ή μεγάλη αποτυχία. Ας πούμε, όμως, ότι αυτό είναι προφανές ότι οφείλει να το κάνει. Υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός στον Δήμο, υπάρχουν εργαζόμενοι αρκετοί, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι. Επί του κ. Γιαννακόπουλου ήταν αρκετά περισσότεροι, αλλά και τώρα ο Δήμος με την αναλογία που οφείλει να έχει ένας χώρος εργασίας, δεν στερείται ιδιαίτερα του υπαλληλικού του προσωπικού. Κρατάμε το πρόβλημα στους παιδικούς σταθμούς, που πρέπει να το δούμε, γιατί νομίζω ότι και τα νέα είναι καλύτερα, με μια παρέμβαση στην οποία δεν εκλήθη κανένας από εμάς, την έκανε ο κ. Γιαννακόπουλος με την κ. Καψοκέφαλου, δεν κατάλαβα γιατί. Χρησιμοποιήσατε το μέσον του κ. Γιαννακόπουλου ; Γιατί δεν εκλήθησαν οι Αρχηγοί των παρατάξεων να πάμε όλοι μαζί να ενισχύσουμε και την προσπάθεια ; Δεν ξέρω, είναι κάποιες επαφές προφανώς που κάνετε και δεν μας αφορούν εμάς τους υπόλοιπους, εγώ ο Γκιζιώτης, ο Κουβόπουλος και άλλοι είμαστε ας πούμε εκτός διεκδίκησης.

Για να δούμε τι κάνετε και για να δούμε τους άξονες τους οποίους πρώτα απ’ όλα πρέπει να κινείται ένας Δήμος για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, γιατί αυστηρή κριτική μπορούμε να σας κάνουμε εύκολα σε πάρα πολλούς τομείς. Σε πάρα πολλούς τομείς. Και να πω κάτι εξαρχής, σταματήστε αυτό το βιολί ότι είστε οι αδιάφθοροι, οι διάφανοι, οι πεντακάθαροι, να είναι το πρώτο και το μόνο που μόνο ουσιαστικά λέτε. Σταματήστε το. Ήδη εσείς ανακοινώσατε ότι υπάρχει σκάνδαλο μέσα στους κόλπους σας. Δεν ξαναέγινε αυτό. Είστε η πρώτη διοίκηση που ανακοίνωσε με το καλημέρα σκάνδαλο μέσα στους κόλπους σας. Σταματήστε λοιπόν το μοτό του αδιάφθορου, του πεντακάθαρου, γιατί έχουμε πολλά να πούμε αν αρχίσουμε να λέμε τέτοια.. Σταματήστε τον λαϊκισμό, σταματήστε τον φανατισμό, σταματήστε την ανθρωποφαγία μερικές φορές και την εκπομπή λάσπης. Το κάνετε υπόγεια μερικές φορές, το κάνετε και φωναχτά μερικές άλλες φορές. Παρακαλώ σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, είστε η Δημοτική αρχή του Δήμου της Αγίας Παρασκευής.

Για να δούμε δυο – τρία πράγματα που έπρεπε να έχετε κάνει όμως που δεν θέλουν λεφτά. Γιατί δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε Επιτροπή διαβούλευσης ; Ο Ανδρέας Γκιζιώτης θα διαφωνήσει, αλλά εσείς γιατί δεν έχετε κάνει Επιτροπή διαβούλευσης ακόμα κύριοι ; Γιατί δεν έχετε εκλέξει Συμπαραστάτη του δημότη και επιλέξατε μία μέθοδο μετωπικής σύγκρουσης με τις άλλες παρατάξεις ;

Γιατί δεν έχετε προχωρήσει σε αυτό που λέγεται ελεγχόμενη στάθμευση ; Πως θα προστατέψετε τον Αη Γιάννη και την Αγίου Ιωάννου και την πλατεία, αν δεν κάνετε ελεγχόμενη στάθμευση ; Δεν χαρίζετε τις κλήσεις και καλά κάνετε εν μέρει όμως, γιατί και αυτό έχει ένα όριο αντοχής. Σε λίγο θα σας πάρουν με τις πέτρες, διότι δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα κόβοντας κλήσεις. Μέχρι πότε θα κόβετε κλήσεις όταν δεν έχετε ελεγχόμενη στάθμευση στην πλατεία του Αη Γιάννη και στην Αγίου Ιωάννου; Για πέστε μας ένα όραμα που έχετε ένα σχέδιο που έχετε γι’ αυτήν την πόλη, εκτός του θα ξεκινήσετε το Δημαρχείο μέχρι το τέλος της τετραετίας, και θα κάνετε την Αγίου Ιωάννου διπλής κατεύθυνσης ;  Τι άλλο ; Τα πεζοδρόμια της Ελ. Βενιζέλου που κάνει η Νομαρχία και πιθανώς το Κοντόπευκο αν θα ξεκινήσει πάλι από την Νομαρχία, αυτά που έτυχαν στην Διοίκηση Γιαννακόπουλου και καλά έκανε και τα πήρε, αλλά πέστε μας τι σχέδιο έχετε για την κοινωνική πολιτική, γιατί ένα πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Δήμος είναι την κοινωνική συνοχή. Κάποιος την απαξίωσε πριν την λέξη, εγώ την επαναλαμβάνω και την υπερασπίζομαι.

Η πρώτη δουλειά των Δήμων σήμερα με το μνημόνιο και την κατακρεούργηση των μισθών που προκύπτουν από πολιτικές, πολιτικές πολλών ετών και πολλών ευθυνών, η πρώτη που πρέπει να κάνουμε είναι να υπερασπιστούμε τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς, το χαμηλό κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται και πλήττεται συνέχεια. Δηλαδή αφού έφαγε την πρώτη «μπάτσα» με το μνημόνιο, συνεχίζει με το μεσοπρόθεσμο. Αυτούς πως θα τους στηρίξουμε αν δεν έχουμε κοινωνική πολιτική με ευρύτητα και με άπλωμα των δομών ;

Εδώ φαίνεται ότι ο Παιδικός Σταθμός της οδού Κυκλάδων πάει να κλείσει. Ακούγεται και για τον Παιδικό Σταθμό της οδού Αγίου Γεωργίου.Τα Δημοτικά ιατρεία περιγράφηκαν πριν, εγώ πηγαίνω σταθερά πολλά χρόνια, δεν είναι το  ίδιο, έχουν υποβαθμιστεί. Το ΚΕΠ, το πάνω ΚΕΠ έχει ουσιαστικά κλείσει. Δεν ξέρω αν έκλεισε τελείως ή αν είναι ένας υπάλληλος, δεν είμαι σίγουρος, είχα την εντύπωση ότι έχει μείνει ένας υπάλληλος. Τι κάνετε με το ΚΑΠΗ; Τι είναι αυτό που καταφέρατε να ξεσηκώσετε τους γονείς  και τους παππούδες μας; Πως το καταφέρατε αυτό ; Πως καταφέρατε να διώξετε την διοίκηση του ΚΑΠΗ και των δημοτικών ιατρείων, έκανε και αυτοκριτική και ο Γιαννακόπουλος και τον τιμά, από το Διοικητικό συμβούλιο των κοινωνικών δομών.

Προτείναμε Υπεύθυνο ΚΑΠΗ μέσα στο διοικητικό συμβούλιο, των κοινωνικών δομών ή  επιτροπή διαπαραταξιακή να έχει τον νου της, θετική είναι η δράση της αντιπολίτευσης σε όλες αυτές τις κατευθύνσεις. Πάντα ήταν θετική η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα στα νομικά πρόσωπα. Και τώρα είναι. Και στον αθλητικό οργανισμό με τον αποπεμθέντα  Μουστόγιαννη, δεν είχαν κακή σχέση και κακή λειτουργία αν θέλετε την γνώμη μου. Μέχρι τώρα.

Νομίζω  ότι το κυριότερο από όλα που πρέπει να εκπέμψετε, γιατί ξαναλέω, το να σας κάνει κριτική κανείς είναι εύκολο, όπως ήσουν εσύ αμείλικτος και έτρεχες πίσω από κάθε τι και απαξίωνες σχεδόν τους πάντες και τα πάντα όταν ήσουν αντιπολίτευση κ. Δήμαρχε. Το δύσκολο είναι να πάμε παραπέρα αυτή την πόλη, να μείνουν πράγματα στην πόλη που τα έχει ανάγκη, δεν είναι τα τετριμμένα μόνο, δεν είναι όλο αυτό που γίνεται και που το κάνουν όλες οι Διοικήσεις των Δήμων, δεν είναι η εξαγγελία ότι είσαι ο αδιάφθορος όλων, αυτό κρύβει έλλειμμα πολιτικής, να το ξέρεις αυτό. Έλλειμμα πολιτικής είναι όταν ένας λέει εγώ είμαι καθαρός, άρα όλοι οι άλλοι είναι κάτι άλλο. Πολιτική λοιπόν. Άνοιγμα στην κοινωνία.

Και το δεύτερο εκτός από την κοινωνική συνοχή για το οποίο θέλω να πω και για το οποίο απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα, είναι η δημοκρατία. Είναι το άνοιγμα στην κοινωνία. Θα πάμε στις γειτονιές σαν Δήμος ; Θα κάνετε  λαϊκές συνελεύσεις, σε γειτονιές ;  Έχετε υπόψη σας τι σημαίνει Συμμετοχικός προϋπολογισμός ; Έχετε υπόψη σας να ακούσετε τα Δασκαλικά, την πλατεία Ύδρας, το Κοντόπευκο, τα Πευκάκια ή ό,τι έρχεται από εκείνους που ενεργοποιούνται, από κάποιους προέδρους που τρέχουν ως παλαβοί ;

Και να πω και ένα μεγάλο θέμα κατά την γνώμη μου. Ξαναπέρασα σήμερα, ανέβαινα τώρα την 28ης Οκτωβρίου, που διαφωνήσαμε κατηγορηματικά μαζί σας για την πλατεία Κοραή. Η πλατεία είναι η μισή γεμάτη άσπρα καθίσματα του ενός μαγαζιού και η άλλη πλατεία, το πλατεάκι αυτό που πήγαιναν τα ζευγαράκια, οι παππούδες, η πλατεία Κοραή, δεν υπάρχει τώρα πια, την δώσατε όλη στα τραπέζια. Εσείς που τα καταψηφίζατε όλα αυτά και που στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ψηφίσατε και τα καταστήματα, την ένσταση των καταστημάτων, την οποία την είχατε καταψηφίσει ως αντιπολίτευση.

Να μην ξεχάσω εδώ το θέμα της Παιδείας. Θέλετε να μου πείτε, τι θα γίνει το καλοκαίρι με τις εργολαβίες ; Με την εργολαβία και τις επισκευές των σχολείων ; Θα έχουν καθαρίστριες τα σχολεία τον Σεπτέμβρη ; Η ερώτηση είναι πραγματική. Και μπορείτε να μας πείτε τι γίνεται με όλα τα οικόπεδα που διεκδικεί η Σχολική κοινότητα ; Και βεβαίως θα καλύψει ο Δήμος όπως υποσχεθήκατε το υπόλοιπο αυτό που δεν δίνει η Κυβέρνηση ;

Και να τελειώσω με το θέμα της Αγίου Ιωάννου εγκρίνατε περίπτερο στην Αγίου Ιωάννου πενήντα μέτρα από το προηγούμενο, κλείνετε την Αγίου Ιωάννου ; Εγώ δέχομαι ότι έχει ανάγκη ο άνθρωπος, πήρε την άδεια του, ασχολήθηκε κανείς από τον Δήμο με το να πάει κάπου αλλού ; Σας τιμάνε αυτές οι συμπεριφορές ; Νομίζω ότι η μεταστροφή σας σε ορισμένα πράγματα είναι θεαματική.

Θα τελειώσω, γιατί πραγματικά μπορούμε να μιλάμε πολύ ώρα εμείς και δεν θέλω να κουράσω, είναι πολλά που δεν έχω πει, πολλά που έχει σημειώσει κτλ. Θα τελειώσω με ένα ρητό που είπε, νομίζω ένας Σκοτσέζος φιλόσοφος το είπε και δεν θέλω να συμβεί σε εσάς, πραγματικά δεν το θέλω γιατί αφορά την πόλη. Λέει : «Ήθελαν να πετύχουν, δούλεψαν λίγο και απέτυχαν πολύ». Φροντίστε να δουλέψετε πολύ, φροντίστε να σοβαρευτείτε και να κάνετε δουλειά, γιατί δεν σας παρακάλεσε κανένας να είστε στην δημοτική αρχή. Ψηφιστήκατε, επιλέξατε να κάνετε την πολιτική πορεία που κάνετε, και σας ψήφισε ο κόσμος βεβαίως και βεβαίως είναι σεβαστή  η γνώμη του κόσμου. Δουλέψτε λοιπόν πολύ, σχεδιάστε, αφήστε τις μικροαναθεσούλες τις οποίες τις έχετε αρχίσει σωρηδόν τώρα τελευταία και δουλέψτε για να δει άσπρη μέρα η πόλη. Ευχαριστώ πολύ.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ του  Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Ισχυρίζομαι  ότι προσπάθησα περισσότερο να πω στοιχεία πολιτικής, στην πρωτολογία μου και θα το προσπαθήσω και τώρα.

Πρώτον, αν δεν αλλάξουμε τις σχέσεις μας με τον κόσμο εκεί έξω, αν δεν βρούμε τον τρόπο να φέρουμε δίπλα μας σε διάλογο, σε κουβέντα, αυτούς που νιώθουν απ’ έξω και νοιώθουν ότι η Αυτοδιοίκηση έχει γίνει και αυτή ένα σύστημα εξουσίας με κλειστούς διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Δεν ξέρω τι σχεδιάζετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μίλησα για την κοινωνική συνοχή, μίλησα για την κοινωνική πολιτική. Υπάρχει  και ένας τρίτος άξονας της αυτοδιοίκησης που πρέπει να δει και το ζήτημα της ανεργίας, όχι ότι θα το λύσει, αλλά όμως πρέπει να το βάλει στην ατζέντα της , τι μπορεί να κάνει στο ζήτημα της τοπικής ανάπτυξης, πως μπορεί να βοηθήσει την τοπική κοινωνία και σ’ αυτά υπάρχουν σκέψεις και όποτε, αν κληθούμε, θα τις αναφέρουμε.

Να διευκρινίσω μια κουβέντα για τον Καλλικράτη. Δώσαμε πραγματικά μια άλλη διάσταση τότε, όσον αφορά στο ζήτημα της συνένωσης. Διότι ξέραμε ότι ο κύριος Γιαννακόπουλος επεδίωκε την συνένωση με τον Χολαργό. Το αναδείξαμε. Προφανώς δεν τοποθετηθήκαμε εφ  όλης της ύλης για τον Καλλικράτη, όμως για εμάς ήταν σημαντικό η Αγία Παρασκευή των χιλιάδων κατοίκων και της τόσης μεγάλης έκτασης που είναι πάνω και κάτω της Μεσογείων και μετά τη Παναγούλη και το ξέρετε πολύ καλά όλοι, να μην συνενωθεί  δεν έχει καμιά σχέση με την συνένωση Παπάγου – Χολαργού.

Έχει αρνητικά ο Καλλικράτης ; Βεβαιότατα έχει. Αλλά ας δεχτούμε ότι η συνένωση των Νομικών Προσώπων που εμείς την ζητάγαμε 10 χρόνια ή τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια και δεν την προωθούσε η διοίκηση Γιαννακόπουλου ειδικά, είναι ένα θετικό. Ας μην τα πετάξουμε όλα στον Καιάδα. Η συνένωση είναι θετικό γεγονός. Ελάττωσε την μισθοδοσία 10 Προέδρων και 10 Αντιπροέδρων που υπήρχαν πριν. Το πώς το κάνεις, το πόσο έξυπνα το κάνεις, εσύ το χρεώνεσαι.

Να πω και στον Ανδρέα Γκιζιώτη μια κουβέντα για το θέμα του Υμηττού. Το είδα. Λέμε και το ξαναλέμε το κομμάτι από Τρικάλων και κάτω, εκεί που είναι χτισμένο αρκετά, θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα και να μην θεωρείται Β’ ζώνη Υμηττού. Αυτό ψηφίσαμε τότε και επιπλέον ψηφίσαμε και το κομμάτι κάτω ακριβώς από το πέρασμα της Αττικό Μετρό στην Μεσογείων να μπορεί να γίνει στάθμευση για τα απορριματοφόρα που δεν έχουμε τι να τα κάνουμε.

Να πω κάτι και για τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Σήμερα, φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το πάει όσο μπορεί μετά. Μια δουλειά που έχει να κάνει ο κάθε Δήμαρχος και αφορά και τον κ. Ζορμπά αυτό, είναι να διεκδικήσετε γρήγορα να αποκτήσουν τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης οντότητα. Κάντε το, ξεκινήστε, ας ξεκινήσεις κάποιος, ας πάμε παραπέρα, εκτός από μια ανακοίνωση που βγαίνει κεντρικά. Έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε. Τα συλλογικά όργανα έχουν απαξιωθεί αυτήν την στιγμή.

Έκανα ορισμένες επισημάνσεις για τον Γιαννακόπουλο και οπωσδήποτε πρέπει να θυμίσω την δημοσιογραφία λάσπης που υπερασπίστηκε εκείνος εναντίον μας και την υπεράσπιζε με την προσωπική του στάση και με τον τρόπο που την χρησιμοποιούσε. Δεν ξεχνιούνται αυτά και του έφταιξαν και αυτά που έχασε και επιπλέον να θυμίσω ότι ψηφίσατε μαζί και πρέπει να το πούμε αυτό, να το θυμίσουμε, τα 45.000 ευρώ για το υπόγειο στην Μεσογείων που ήταν η Φιλαρμονική, ένα ποσό υπερμέγεθες και ταυτόχρονα ψηφίσατε κόντρα σ’ αυτό που ισχυρίζεται  όλη η αυτοδιοίκηση και οι δυο, όχι τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τους εργαζόμενους. Το είπα και το ξαναείπα και κερδίζουν τις δίκες όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν το στηρίξατε και οι δυο σας.

Οφείλουμε να βρούμε το νήμα με τις καλύτερες παραδόσεις της αυτοδιοίκησης. Ο αποκεφαλισμός των Δημοτικών Συμβούλων δεν μπορεί να γίνεται χωρίς απολογία. Η σχέση μας με τους πολίτες, η διαφάνεια και πάνω από όλα διδάξτε, να διδάξουμε όλοι ήθος και προσωπικά ο Δήμαρχος και όλοι πρέπει να διδάξουμε ήθος στην κοινωνία. Ευχαριστώ.