Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος- Καφέ κάδοι Ανακύκλωσης

Το 2018 η Δημοτική μας αρχη ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής-Ανεξαρτητη Δημοτικη Κινηση τοποθέτησε για πρώτη φορά καφέ κάδους ανακύκλωσης στην Αγία Παρασκευή στις λαϊκές αγορές,έξω από super markets,έξω από μανάβικα και σε 30 ακόμα κεντρικά σημεία της πόλης.
Δυστυχώς,η Δημοτική αρχη Β.Ζορμπά αντί να διευρύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης οργανικών,απέσυρε τους καφέ κάδους τον Ιούλιο του 2020!
Η ενέργεια αυτή όπως και πολλές άλλες είναι εχθρικές προς το περιβάλλον με δεδομένο ότι τα οργανικά υπολείμματα αποτελούν το 45% των οικιακών απορριμμάτων και μετατρέπονται μέσω της κομποστοποίησης σε εδαφοβελτιωτικό κομπόστ
ή σε φυσικό λίπασμα για διάφορες χρήσεις.
Τέτοιες ενέργειας είναι ασύμβατες και με τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η κομποστοποίηση αποτελεί απο χρόνια μέρος της καθημερινότητας σε όλη την Ευρώπη και εφαρμόζεται άλλωστε σε γειτονικούς μας Δήμους.
Σημερα 5 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα Περιβαλλοντος,ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ.Παρασκευης» δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα όλες τις πολιτικές που συμβάλλουν στην προστασία του όπως και προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Για την Αγία Παρασκευή που μας αξίζει!