ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ» (Συνεδρίαση Δ.Σ. 30/03/11) : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑ

Η εξέλιξη του θέματος «ΚΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ», το οποίο ανήκει στην περιουσία του Δήμου της Αγίας Παρασκευής, απέδειξε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε καμμία πρόθεση σύγκρουσης με τα εργολαβικά συμφέροντα, που νέμονται το χώρο, αντίθετα μάλιστα επέλεξε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις, φιλοξενία αντιπροσωπειών κ.α.

Το ΚΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ αντί για χώρος πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, όπως τον προόριζε ο δωρητής και με ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου αδειοδοτήθηκε γι’ αυτό που είναι σήμερα, ως χώρος νυκτερινής κυρίως διασκέδασης. Το ΚΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ και οι σχετικές εξελίξεις αποτέλεσαν μάλιστα καταλυτικό παράγοντα για τις δημοτικές εξελίξεις στις εκλογές τόσο του 2006 όσο και του 2010.

Η παράταξή μας εγκαίρως από το 2004 αταλάντευτα τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του Κτήματος για πολυχώρο πολιτισμού, που λείπει από την πόλη μας, αναψυχής των δημοτών και πρασίνου.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα, με την ευκαιρία που το θέμα επανέρχεται, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να στείλει καθαρό μήνυμα προς όλους όσους εκμεταλλεύονται την δημοτική περιουσία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ :

  1. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου και χαρακτηρισμό του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ ως κοινωφελούς δημοτικού χώρου, προοριζόμενου αποκλειστικά για πολιτιστικές και πνευματικές δραστηριότητες.
  2. Άμεσες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου και την πρόληψη νέων μεταβιβάσεων της αδείας όπως επιτρέπεται σήμερα.
  3. Άμεσες ενέργειες καταχώρησης συμβολαιογραφικά ή με άλλο πρόσφορο Νομικό τρόπο του Κτήματος που θα προβλέπει μεταξύ άλλων μεταβίβαση στο Δήμο το 2025 και ουδεμία μεταβολή του.
  4. Ανάκληση αδείας της επιχείρησης λόγω παραβάσεων (πολεοδομικών, κυκλοφοριακών, ηχητικών κλπ), κυρίως όμως λόγω εκτροπής από τη βούληση του δωρητή ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ,  η οποία είναι και βούληση όλων των πολιτών της Αγ. Παρασκευής.