ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΗΛ: “ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”

Η προσπάθεια των κκ. Ζορμπά – Μυλωνάκη να σβήσουν το αποτύπωμα της δημοτικής Αρχής της ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και του τ.Δημάρχου Ι.Σταθόπουλου κλιμακώνεται επικίνδυνα για την πόλη.

Ετσι, μετά την απόφαση τους για κατάργηση του ανοικτού πολιτιστικού χώρου ταινιών, συναυλιών και παραστάσεων στο ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ, ελαβαν σήμερα νέα απόφαση. Τη δεύτερη ματαίωση της ανάπλασης της πλατείας Αγίου Ιωάννου.

Μετά την ακύρωση της πρώτης ματαίωσης από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (αρ.απ.66/2020) ως παράνομης, η επιμονή τους αυτή συνιστά μία ακόμη βολή κατά των κατοίκων της συνοικίας μας, η οποία εγείρει πλήθος ερωτημάτων. Η πολύπαθη πλατεία μας, η οποία τον Μάιο αποτέλεσε πεδίο αυταρχισμού και καταστολής, θα είχε λάβει ηδη την νέα οψη της, εάν ο κ.Ζορμπάς δεν αποφάσιζε την πρώτη ματαίωση της ανάπλασης, αμέσως μόλις ανέλαβε, το Σεπτέμβριο 2019. Ο πολιτικός κυνισμός της σημερινής απόφασης αναδείχθηκε ανάγλυφα από τον ιδιο τον κ.Δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε οτι “..Η απόφαση της ματαίωσης δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό ζήτημα, υπό την εννοια ότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή Σταθόπουλου προκήρυξε την ανάπλαση τον Αύγουστο 2019 μετά την ηττα της στις εκλογές και ενώ γνώριζε τη διαφωνία μας με το εργο…οτι εάν ο ανάδοχος προσφύγει και πάλι κατά της δεύτερης απόφασης ματαίωσης θα χάσει την προσφυγή..οτι το εργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 957.000 αλλά με νέες μελέτες..κλπ”. Σημειώνεται, η εκκωφαντική απουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας από τη συνεδρίαση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση που ελήφθη αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, οτι δυστυχώς το κίνητρο δεν είναι το γενικό συμφέρον των δημοτών, αλλά η προσωπική εμπάθεια, δηλαδή να μην αναπλαστεί η Πλατεία, αν η ανάπλαση δεν καταγραφεί ως εργο του κ.Ζορμπά. Η καθυστέρηση που συνεπάγονται οι εξ υπαρχής μελέτες, εγκρίσεις, προκήρυξη, ενστάσεις, συμβασιοποίηση κλπ δεν λαμβάνεται υπόψη. Δεν λαμβάνεται υπόψη ούτε η καθυστέρηση της πεζοδρόμησης της Κεντρικής Πλατείας και της ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους. Πολύ περισσότερο δεν λαμβάνεται υπόψη η δραματική κατάσταση της Οικονομίας, η κατάρρευση των κρατικών εσόδων και η πιθανότητα περικοπής των κονδυλίων για τους ΟΤΑ από τον Σεπτέμβριο. Ενα εργο που θα ολοκληρωνόταν, κινδυνεύει να εξαφανισθεί. Σήμερα, οι κκ. Ζορμπάς -Μυλωνάκης ανέλαβαν πολύ μεγάλη ευθύνη, την οποία ουδείς δημότης/κάτοικος ανέθεσε σε αυτούς. Αν -ο μη γένοιτο- υπάρξει πλήρες αδιέξοδο, θα πρέπει επίσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Διότι, οι πολίτες επιθυμούν συνέχεια στο εργο και οχι εμπάθειες, που τελικά αποβαίνουν σε βάρος τους. Οψόμεθα.-

Σωτήρης Παπαμιχαήλ
Δικηγόρος
τ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγ. Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ)
Δημοτικός Σύμβουλος