ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΤΟΥ Β. ΖΟΡΜΠΑ

Αγία Παρασκευή 17/9/2020

 

 

Ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς μόλις πριν από δύο εβδομάδες μας έλεγε ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση στον Δήμο μας! Τώρα παραδέχεται ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με ένα αλαλούμ!

Περιγράφουμε στη συνέχεια και συνοπτικά το αλαλούμ του Δημάρχου:

 

Το «Προσωρινό» αλαλούμ:

  • Από τα 11 παραρτήματα Νηπιαγωγείων που δημιουργήθηκαν, στα 8 έγινε με εντολή Δημάρχου αναστολή λειτουργίας πριν καν ανοίξουν, λόγω μη ολοκλήρωσης εργασιών!
  • Τα 4 εξ αυτών ανέστειλαν τη λειτουργία τους για τουλάχιστον μία βδομάδα και αφορούν την τοποθέτηση containers – αιθουσών στην οδό Πατρόκλου και Γούναρη!
  • Επίσης, 3 containers – αίθουσες που πρόκειται να τοποθετηθούν στην οδό Λεωνίδου, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα καταφέρουν, επιτέλους, να τα τοποθετήσουν!

 

 

Το «Μόνιμο» αλαλούμ:

  • Το 8ο παράρτημα που τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας (δηλαδή αυτό του 6ου Νηπιαγωγείου που πρόκειται να στεγαστεί προσωρινά σε αίθουσα που τροποποιείται στον Παιδικό Σταθμό της οδού Αφροδίτης) σύμφωνα με το ΦΕΚ 3787Β/9/9/20 και όταν με το καλό ολοκληρωθεί η κατασκευή του 14ου Νηπιαγωγείου και μας παραδοθεί (σε κανένα μήνα από σήμερα), τότε θα μεταφέρει τουλάχιστον 20 παιδάκια από την περιοχή του Τσακού και θα τα αναγκάσει να πηγαίνουν Σχολείο στην άλλη άκρη της πόλης, στον Σταυρό!
  • Σε κάθε ένα από αυτά τα containers 36 τμ εξωτερικής διάστασης, τα οποία θα τοποθετηθούν στην οδό Λεωνίδου και στην οδό Πατρόκλου, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να στοιβάξει περί τα 25 παιδιά! Σημειώνουμε ότι οι ισχύουσες προδιαγραφές του Υπουργείου αναφέρουν τουλάχιστον 2 τμ για κάθε μαθητή / μαθήτρια, (άρα χωράνε 18 παιδιά), ενώ ακόμη πιο ειδικά, σήμερα, σε κατάσταση πανδημίας, εμείς οι ίδιοι πρώτοι θα έπρεπε να φροντίζουμε για την αύξηση του ζωτικού χώρου των παιδιών μας!

Μετά τις απαντήσεις του κ. Ζορμπά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου το αλαλούμ θα είναι «διαρκείας» μιας και η Αγία Παρασκευή θα γεμίσει containers, αφού σκοπεύει να βάλει ακόμα 6!!!

 

 

Το Γραφείο Τύπου

της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ Των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»