ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ

Βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα ήταν οι δηλώσεις Ζορμπά,στην ημερίδα των «Χοροταξιδευτων» με θέμα τον πολιτισμό,για το κληροδότημα «Σιστοβάρη» που βρίσκεται στην οδό Αγ.Ιωάννου,
Είπε,χωρίς ντροπή ούτε ίχνος ευθύνης λόγω της θέσεως του,ότι ο Δήμος θα καθυστερήσει δέκα χρόνια μετά το 2025 (όποτε γίνεται κύριος του κληροδοτήματος)να το αποκτήσει.
Τι λόγους είχε,άραγε,να κάνει προεκλογικά αυτή την πρωτοφανή απαράδεκτη δήλωση για το κτήμα;
Γιατι δεν ενημέρωσε τις παρατάξεις η το Δημοτικό Συμβούλιο τι συμβαίνει όπως και για τις «κρυφές» συναντήσεις του;
Έχει δεσμευτεί εφόσον εκλεγεί και σε ποια κατεύθυνση;
Έχει κανένα δικό του «μαγαζί» με ενοικιαστή και θέλει να κάνει παράταση μίσθωσης;
Τι ανήκουστες μεθοδεύσεις είναι αυτές;
Είναι σε γνώση της Νομικής υπηρεσίας όλα αυτά και ποια είναι η θέση της;
Είναι γνωστό ότι πολίτες-συνδημότες μας (Κατσαρας,Γιαγη κ.α.) με ενέργειες τους πέτυχαν απόφαση ακύρωσης της πώλησης του κτήματος.
Υπήρξαν παράλληλα παρεμβάσεις που έβαζαν κάποιο φρένο οπως και δικαστικές αποφάσεις,με ανάδειξη και καταγραφή των γεγονότων απο τον «Σχολιαστή» κ.α.,ένας πολύχρονος σταθερός αγώνας να περιορίσουμε τις επιπτώσεις.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες θα πράξουμε αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας,όποιος κι αν εκλεγεί.Η διαθήκη ορίζει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν:
Το Δημοτικό συμβούλιο το 2025,θα αναζητήσει την καλύτερη λύση με βάση την βούληση του διαθέτη Σιστοβαρη,με διάλογο και όλες τις διαφανείς διαδικασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση της διαθήκης.
Με την προϋπόθεση να μην το έχει «ξεπουλήσει» μέχρι τότε ο κ.Ζορμπας.
Και με άλλη μια προϋπόθεση:
Οι πολίτες να τον στείλουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης,στις εκλογες της ερχόμενης Κυριακής.