ΜΠΙΡΜΠΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ο Νικόλας Μπιρμπάκος ζει από το 1981 στον Παράδεισο Αγίας Παρασκευής και δραστηριοποιείται στον χώρο τον ΜΜΕ.

Το 1990, ξεκινά τις σπουδές του στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της απόκτησης πτυχίου, συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του Κωνσταντίνου Βαρώτσου, όπου ειδικεύτηκε στη μελέτη της στοιβάδας του όζοντος.

Η αγάπη του για το ραδιόφωνο, που γνώρισε μέσω ενός ερασιτεχνικού πομπού το 1985, τον οδηγεί στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Από το 1992, παρουσιάζει εκπομπές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως οι Δίαυλος 10, Εν Λευκώ, Alpha 989, Πόλις 88,6.

Σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και από το 2010 εργάζεται στον χώρο της Τηλεόρασης, ως αρχισυντάκτης και συντάκτης εκπομπών σε Alpha, ΑΝΤ1, ΕΡΤ κ.α. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε site και περιοδικά για θέματα επιστήμης και οικονομίας ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνος λειτουργίας του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Ελένη Βουλγαρίδου, με την οποία έχουν μια κόρη που πριν λίγους μήνες τελείωσε το 7ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής.

Με έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα του Δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας, έχει συχνή παρουσία με άρθρα σε τοπικά site, ενώ έχει εκλεγεί στα ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία που σπούδασε η κόρη του.