«ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση η Δημοτική αρχή Ζορμπά έφερε, αιφνίδια και ακατανόητα, εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών σταθμών για να διακόψει την μίσθωση μονοκατοικίας, στην οδό Τρωάδος, όπου λειτουργεί ο Ζ’ Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας.

Ο Παιδικός σταθμός έχει δυναμικότητα 70 περίπου παιδιών, ξεκίνησε την λειτουργία του επί Δημοτικής αρχής Α. Σιδέρη και η απόφαση Ζορμπά δεν ήταν γνωστή ούτε στους εργαζομένους του.

Η αιφνίδια ενέργεια να κλείσουν Παιδικό σταθμό, με επίκληση ασυνέπεια του ιδιοκτήτη, προκαλεί μεγάλη έκπληξη διότι δεν έχουν, ακόμη, ξεκινήσει οι αιτήσεις γονέων για φιλοξενία παιδιών τον επόμενο χρόνο!

Έτσι, ουδείς γνωρίζει πόσα παιδιά θα χρειαστεί να φιλοξενήσουμε το 2022-23,δηλ. την πρώτη μετά το 2020 χρονιά χωρίς πανδημία.

Σημειώνουμε παράλληλα ότι ο ίδιος ο Β. Ζορμπάς επεδίωξε τρεις φορές να απολύσει δεκάδες εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών.

Σε όλες τις απόπειρες υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση (και ταυτόχρονη κυβίστηση) όπως έχει πράξει κατ’ επανάληψη σε θέματα εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση της Δημοτικής αρχής Ζορμπά, που θα υποβαθμίσει τους Παιδικούς σταθμούς και καλούμε όλες/ους στην συνεδρίαση της Πέμπτης 19/5 6μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης