Γιάννης Σταθόπουλος: Θωρακίσαμε την Αγία Παρασκευή με πολλά Αντιπλημμυρικά Έργα

Οι μεγάλες βροχές της Τρίτης 5 και της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου δεν προκάλεσαν σοβαρό πρόβλημα στην Αγία Παρασκευή. Καθοριστικό ρόλο για αυτό έπαιξε η θωράκιση της πόλης μας με τα αντιπλημμυρικά έργα που κάναμε στην θητεία μας 2014-2019 (στην προηγούμενη Δημαρχιακή θητεία δεν έγινε κανένα έργο όμβριων). Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής κατασκευάσαμε με διαδοχικές εργολαβίες, με ασφαλτόστρωση στο τέλος των οδών, αντιπλημμυρικά έργα όμβριων 7 εκατομμυρίων ευρώ:
1. Στις οδούς Πεντέλης, Χίου, Ολυμπίας, Θήρας, Τσιμισκή, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πλαταιών, Δημοσθένους, Γούναρη, Πατρόκλου και Δραγατσανίου στο Κοντόπευκο.
2. Στις οδούς Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας. Μεγάλου Σπηλαίου και Καλαβρύτων στον Τσακό.
3. Στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγ. Αναργύρων, Θερίσου, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Πευκάκια.
4. Στις οδούς Σπάρτης, Γραβιάς, Αιγαίου Πελάγους, Βορρά και Γραβιάς στον Αι Γιάννη.
5. Εντάξαμε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα μας και κατασκευάστηκε επί σημερινής Δημοτικής αρχής αντιπλημμυρικό έργο όμβριων σε 15 οδούς στα Πευκάκια (Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου, Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα, Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θέκλας.
Έτσι, το δίκτυο αγωγών όμβριων της Αγίας Παρασκευής τριπλασιάστηκε με αντιπλημμυρικά έργα που προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών.
Ας ελπίσουμε ότι θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο που εκκρεμεί σε συγκεκριμένους δρόμους του Αι Γιάννη και του Κοντόπευκου.