ΒΑΣΣΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Βασσάλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, αλλά μεγάλωσε σε πολλές χώρες λόγο της εργασίας πατέρα του, Πρέσβη Ε.Α. Βασίλειο Βασσάλο, συσσωρεύοντας πολυπολιτισμικές εικόνες, εμπειρίες, αξίες, ιδέες και γνώση από Ευρώπη, Αμερική και Αφρική. Το 1981 μετακόμισε στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Ύδρας, και είναι απόφοιτος του Γαλλικού σχολείου Ευγένιος Ντελακρουά της πόλης μας, του οποίου είχε διατελέσει πρόεδρος του 15μελούς και σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων CPE.
Σπούδασε Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία και είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Αγγελίδου, κάτοικο Κοντόπευκου, με την οποία έχουν 2 παιδιά που φοιτούν και αυτά στο Γαλλικό σχολείο της πόλης μας.
Από αγοραστής στην έδρα της Carrefour αποφάσισε να ασχοληθεί με το πάθος του, την ηλιακή ενέργεια, και εισήλθε στον χώρο ως Export Manager για της μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες του χώρου, ταξιδεύοντας και αναπτύσσοντας για αυτές δίκτυα εισαγωγέων και αντιπροσώπων σε πάνω από 60 χώρες.
Επιχειρηματίας από το 2011, εξειδικευμένος στις εξαγωγές και στην ανάπτυξη δικτύων, κατασκευάζει και εξάγει διάφορα προϊόντα ηλιακής ενέργειας.
Από το 2022, ανέλαβε να αναπτύξει και τις εξαγωγές της οικογενειακής επιχείρησης της συζύγου του, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων με έδρα τον Γέρακα. Πολίτης του κόσμου, με ανοιχτούς ορίζοντες και πολυπολιτισμικές εικόνες και γνώσεις, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να θέσει την εμπειρία και το όραμά του στην υπηρεσία του αγαπημένου του δήμου Αγίας Παρασκευής.
«ζώντας την εξέλιξη του δήμου μας τα τελευταία 17 χρόνια, με προβληματίζουν ιδιαίτερα η στασιμότητα, η απραξία και η δυσλειτουργία. Σε πολλούς τομείς (καθαριότητα, ενεργειακό αποτύπωμα, κυκλοφοριακό, ασφάλεια, χώροι πράσινου, αναψυχής και αθλητισμού) αισθάνομαι ότι οπισθοδρομούμε αντί να αναπτυσσόμαστε και να πηγαίνουμε μπροστά. Δεν βλέπω σχέδιο και όραμα, ειδικά τα τελευταία χρόνια.
Για μένα ήταν λοιπόν μονόδρομος, να μπω στον στίβο και στηρίξω κάποιον πραγματικά ανεξάρτητο από κάθε οικονομική και πολιτική δέσμευση, έμπειρο και με αποδεδειγμένο έργο. Κάποιον με οικογενειακές αξίες, κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες, με ανοιχτό μυαλό σε καινοτόμες ιδέες και τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην ευημερία και την ποιότητα ζωής των πολιτών, παράλληλα με την εξέλιξη του δήμου μας. Έρευνα, ανάλυση, ηθική και ώριμη σκέψη πολλών μηνών οδήγησαν σε μια και μοναδική επιλογή, τον Γιάννη Σταθόπουλο και την ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής»