🏫 Για μας το σχολείο είναι το μέλλον της πόλης!

Γι’ αυτό επιδιώκουμε την συνεχή αναβάθμισή τους με μεγαλύτερο ζωτικό χώρο για τους μαθητές, περισσότερες υποστηρικτικές αίθουσες, πιο ευχάριστο αισθητικά περιβάλλον και με πλήρη σύγχρονο εξοπλισμό.

Αναβαθμίσαμε τις εντελώς παρατημένες σχολικές υποδομές της πόλης, με πλήθος έργα και παρεμβάσεις συνολικού ύψους πλέον των 3 εκ. ευρώ.

Αναπλάσαμε τους αύλειους χώρους σε τουλάχιστον εννέα Σχολεία.

✅ Αναβαθμίσαμε πλήρως τους χώρους υγιεινής σε τουλάχιστον έξι Σχολεία.

Εξασφαλίσαμε την πρωινή καθαριότητα σε όλα τα Σχολεία, παρά τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό δίχως επιπλέον κόστος για τους γονείς και τον Δήμο.

✅ Τοποθετήσαμε σχολικούς τροχονόμους σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία.

Επιχορηγήσαμε την προμήθεια υλικών για τα παιδιά όλων των Δημόσιων Νηπιαγωγείων.

Αναβαθμίσαμε όλες τις αίθουσες εκδηλώσεων στη Β΄βάθμια Εκπαίδευση και σχεδόν όλες στην Α΄βάθμια.

Αναβαθμίσαμε τον εξοπλισμό των Σχολείων με περισσότερους από 150 υπολογιστές, 45 προτζέκτορες, 15 μεγάλα σύγχρονα φωτοτυπικά, 30 κλιματιστικά κ.ά.

✅ Υλοποιήσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετοχικού σχεδιασμού σε δύο Σχολεία της Πρωτοβάθμιας.

✅ Διατηρήσαμε ανοιχτά με φύλαξη τα Σχολεία τα απογεύματα του καλοκαιριού σε όλες τις γειτονιές.

✅ Θεσμοθετήσαμε, ταυτόχρονα με την ετήσια κοπή πίτας του Τμήματος Παιδείας, τη βράβευση όλων των μαθητών/τριών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

✅ Υλοποιήσαμε δωρεάν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα με τη διάθεση θεατρολόγων και γυμναστών στα Δημόσια Σχολεία.

Τώρα:

🟠 Προχωράμε στο Ανοιχτό Σχολείο στην Γειτονιά όπου το σχολείο μετατρέπεται σε χώρο φιλοξενίας των μαθητών μέχρι το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα. Το σχολείο γίνεται το δεύτερο σπίτι τους που το διαμορφώνουν, το αγαπάνε και το προσέχουν.

🔵 Με διοργάνωση πρωταθλημάτων, με εκδηλώσεις, με διαγωνισμούς, με work shops ανάπτυξης δεξιοτήτων, με ρομποτική, με καλλιτεχνικά προγράμματα με ψυχολογική υποστήριξη, με ευρωπαϊκές αδελφοποιήσεις, και με τον θεσμό της προληπτικής ιατρικής.

🟢 Το Σχολείο γίνεται κύτταρο ανάπτυξης, έκφρασης και διασκέδασης της γειτονιάς, όπου τα παιδιά περνάνε με ασφάλεια και δημιουργικά το χρόνο τους.